Bahar yağmurları geliyor

Ankara -(AA) Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güney ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış geçişlerinin beklendiğini, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde biraz azalacağını belirtti.

Hafta boyunca yurdun güney ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yarın Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile öğle saatlerinden sonra güney ve kıyı Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı olacak. Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Güney ve doğu kesimlerde salı ve çarşamba günleri görülecek sağanak yağışlar, perşembe günü doğu bölgelere doğru çekilecek. Cuma gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde yerel ve kısa süreli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağış alan yerlerde biraz azalacak hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren yurt genelinde artmaya başlayarak mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde ise yer yer üzerinde seyretmesi bekleniyor.