Bahçeli: 51 MHP Milletvekili Fezlekenin Kabulü Yönünde Oy Kullanacak

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisi hakkında hazırlanan fezlekenin Türkiye Büyük Millet...

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisi hakkında hazırlanan fezlekenin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na gelmesi halinde, partisinin 51 milletvekilinin de fezlekenin kabulü yönünde oy kullanacağını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri etkinliğine katılan MHP Genel Başkanı Bahçeli, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisi hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis’e gönderilmesi ile ilgili bugüne kadar Genel Başkan olarak hakkında fezleke bulunmayan tek kişinin kendisi olduğunu söyledi. Bahçeli, “Sanıyorum bu konu AK Parti'nin dikkatini çekmiş olacak ki bir fezleke hazırlayıp Meclis'e gönderdiler. Fezlekenin mahiyeti üzerinde, henüz bize ulaşmadığı için, ne olduğunu tam bilemiyoruz. Ama fezleke gelmesinin bir anlamı yoktur. Böyle bir konu TBMM Genel Kurulu'na geldiği zaman zannediyorum 51 milletvekili arkadaşımız öncelikle fezlekenin gereği olarak dokunulmazlığın kaldırılması, yargı yolunun açılması noktasında en içten katkıyı sağlayacaklardır. 327 milletvekiline sahip olan AK Parti de 51 milletvekili arkadaşımızı desteklemesi halinde gelecekte Yüce Divan'a göndereceğimiz Recep Tayyip Erdoğan bizden evvel bizi göndermiş olacak. Sıra bir gün de bize gelecek inşallah.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMDAN İSTEĞİM BUDUR"

Fezlekenin 2 yıl önceki konuşmasından kaynaklandığının hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, ne olduğunu tam bilemediğini belirtti. Hangisi olursa olsun Meclis'in kararına, adaletin kararına saygı duymak gerektiğini belirten Bahçeli, “Eğer yargı yolunun açılması konusunda dokunulmazlığın gereği yapılacaksa bunu 51 milletvekili arkadaşım zannediyorum başlatacaklardır. Kendilerinden de isteğim budur.” dedi.

"BAŞBAKAN'A ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ LAZIM"

MHP’li milletvekillerin kendisinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanması için Bahçeli, “Öyle olması gerekir. Çünkü böyle 5-10 seneden beri fezlekesi Meclis'te bulunup hala yargı konusu tartışılan bir Başbakan'a örnek teşkil etmesi lazım. Her konuda öncü, örnek ve önder Milliyetçi Hareket'tir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz