Bahceli: 'Baykal'dan ders alacak değiliz'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, türban konusundaki sözlerine tepki göstererek "Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılık konusunda Sayın Baykal'dan alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur" dedi.

İŞTE AKP VE MHP'NİN 'TÜRBAN TANIMI' VE 3 MADDELİK DEĞİŞİKLİK

Konuşmasında Baykal'a yüklenen Bahçeli, "Böyle önemli bir konuda klişe suçlamalarda bulunmak sonuç getirmeyecektir" diye konuştu: Bahçeli şunları söyledi:

İŞTE AKP VE MHP'NİN 'TÜRBAN TANIMI' VE 3 MADDELİK DEĞİŞİKLİK

"Bu konulardaki konuşmaları laiklik ekseninde açıklamak doğru değildir. Demokrasi dışı yöntemlerle fetva vererek laiklik polemiği başlatmak isteyenler çıkmıştır. Anayasayı değiştirme yetkisi sadece Meclis'e aittir. Meclis'in akıl hocalarına ihtiyacı yok. AİHM'in içtihatı da TBMM'nin üstünde değildir. Bunlar beyhude çabalardır."

Reklam
Reklam

"Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılık konusunda Baykal'dan alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur. ("Devlete bir üniforma giydirmek, devleti bir inancın simgesi haline dönüştürmek, o inancın dışındaki insanları dışlamak anlamına gelir)diyen Baykal'ın çabası çok kütüdür. Edebali'den bahsedip milliyetçi olunamayacağı gibi, seçim otobüslerine başörtülü resmi asarak laiklik savunulucuğu yapılamayacağı da bir gerçektir.Türkiye'nin bölünme modellerine sahip çıkacaksınız, konu başörtüsü olunca bunu sudan bahanelerle geçiştireceksiniz. PKK'nın siyasi açılımı olan ana dilde eğitimi özgürlükçü anlayış kabul edip, başörtüsü konusunu görmezden geleceksiniz".

Başörtüsü konusununun toplumumuzun istediği şekilde çözümü bir temel hak ve özgürlükler sorunu olduğunu da savunan Bahçeli, siyasi istismar olasılığına da dikkat çekti: Bahçeli, "Bunun üzerinden siyasi istismar yapılması nedeniyle bugünkü çıkmaza gelinmiştir. Bunun siyasi simge haline getirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Yüksek öğrenim hakkından mahrum kalan gençlerimizin sorunu çözülürken yeni istismar arayışlarına girilmemesi herkes için bir sorumluluk gereğidir" dedi.

Reklam
Reklam

İŞTE AKP VE MHP'NİN 'TÜRBAN TANIMI' VE 3 MADDELİK DEĞİŞİKLİK