Bahçeli: BDP’li Vekiller Için Hazırlanan Fezleke Gerekli Ve Önemlidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’lı teröristlerle kucaklaşan 1’i bağımsız, 9’u BDP’li...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’lı teröristlerle kucaklaşan 1’i bağımsız, 9’u BDP’li 10 milletvekili ile ilgili hazırlanana fezlekenin son derece gerekli ve önemli olduğunu söyledi. 10 milletvekili ile ilgili, gecikmeyle de olsa hazırlanan fezlekelerin Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na intikal ettiğini kaydeden Bahçeli, “BDP'li milletvekillerinin PKK vasiliği altında bölücülük vekaleti ve temsiliyle daha fazla zehir saçmalarının önüne geçmek için dokunulmazlık konusunun yeni baştan ele alınması demokrasiye saygının bir gereği olduğu kadar, hukuk devleti olmanın da bir yükümlülüğüdür." dedi.

Reklam
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. PKK terör örgütünün hiçbir insani ve vicdani kaygı taşımadan gerçekleştirdiği silahlı eylemlerinin yanı sıra değişik vasıta ve imkânlarla propaganda zeminini canlı ve diri tutma arayışında olduğunu belirten Bahçeli, “Terörle arasına mesafe koymayan, PKK’nın piyonu ve arkadan kumandalı oyuncağı olmaktan öte bir işlevi bulunmayan BDP’nin bugüne kadar farklı ortamlarda sahnelediği provokasyon ve ajitasyonları sınırları aşmış, sinirleri iyice germiştir. Bugüne kadarki uygulamalarıyla siyaseti sıfırlayan, demokrasiyi sınırlayan, barış ve özgürlükleri kısırlaştıran BDP’nin, baştan beri tercihi Türk milletine silah doğrultmuş canilerin yanında saf tutmak ve kanlı saldırılarına kılıf aramak olmuştur.” ifadelerini kullandı.

17 Ağustos 2012 tarihinde, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Bağlar köyü yakınlarında, biri bağımsız, dokuzu BDP’li, 10 milletvekilinin teröristlerle kucaklaşmasının küstah bir meydan okuma olarak milli vicdanları infiale sürüklediğini kaydeden Bahçeli, şunları dile getirdi: “Anaları ağlatan, gencecik evlatlarımızı şehit eden insanlık fukaralarının gülücükler eşliğinde sevgi gösterilerinde bulunmaları Türk milletine ağır bir hakaret olduğundan asla unutulmayacaktır. BDP’li milletvekillerinin, PKK vasiliği altında, bölücülük vekâleti ve temsiliyle daha fazla zehir saçmalarının önüne geçmek için dokunulmazlık konusunun yeni baştan ele alınması demokrasiye saygının bir gereği olduğu kadar, hukuk devleti olmanın da bir yükümlülüğüdür. Gecikmeyle de olsa, teröristlerle arasına mesafe koymayan biri bağımsız, dokuzu BDP’li 10 milletvekili hakkında, dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen fezleke Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na intikal etmiştir. Bundan sonraki süreç doğal mecrasında ilerleyecek ve komisyon aşamasından sonra sırayı Meclis Genel Kurulu safhası alacaktır. Dokuz BDP’li ve bir bağımsız milletvekili hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen fezlekenin kabul edilmesi ve teröristlerle fütursuzca yapılan diyalogların hukuken hesabının sorulması son derece gerekli ve önemlidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz