Bahçeli: Bedelli rakamlarında iyileştirme yapılması hakkaniyetli olacaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın ise...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın ise bundan yararlanamayacağı görüntüsünün fazlasıyla belirginlik kazandığını belirtti. Bahçeli, bedelli rakamlarında iyileştirme yapılmasının hakkaniyetli olacağına vurgu yaptı.
Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlikle değerlendirmelerde bulundu. Bedelli askerlikle ilgili öneride adaletsiz, eşitsiz ve vicdanları sızlatan bir tablo olduğunu savunan Bahçeli, “Tablonun düzeltilip yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ilgilendiren bedelli rakamının aşağı çekilerek kısmi bir iyileşmeye gidilmesi doğru ve hakkaniyetli olacaktır.'' ifadelerini kullandı.
Askerlik süresi ve vicdani red ile ilgili tartışmaların son zamanların en çok konuşulan konusu haline geldiğini ve bu yönüyle gündemin başköşesine oturtulduğunu kaydeden Bahçeli, özellikle vicdani redde oluşan kamuoyu tepkisi nedeniyle geri adım atılmasının herkesin gözü önünde cereyan ettiğine dikkat çekti.
Bahçeli, açıklamasında hükümete bedelli askerlik konusunda da çeşitli eleştiriler de yöneltti. Bedelli askerlikle ilgili yasa tasarısının hükümet tarafından TBMM’ye sevk edildiği hatırlatan Bahçeli, şu görüşlere yer verdi: “Bedelli askerlik konusu güçlü bir ihtimal olarak bugün Milli Savunma Komisyonu’nda değerlendirmeye alınacaktır. Ne var ki, çıkacak bedelli askerlik kapsamında bazı pürüzlerin ve telafi edilmesi gereken tarafların varlığı da gün gibi ortadadır. Parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın ise bundan yararlanamayacağı görüntüsü fazlasıyla belirginlik kazanmıştır. Bu önerideki adaletsiz, eşitsiz ve vicdanları sızlatan tablonun düzeltilip yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ilgilendiren bedelli rakamının aşağı çekilerek kısmi bir iyileşmeye gidilmesi doğru ve hakkaniyetli olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz