Bahçeli: Belde Belediyelerinin Kaldırılması Toplumsal Çözülmeyi Getirir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada Meclis’te görüşülmekte olan Büyükşehir...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada Meclis’te görüşülmekte olan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısını eleştirdi. Bahçeli, AK Parti’nin bu tasarıyla büyükşehir belediyelerinin sayısını 29’a çıkarmayı ve bin 591 belde belediyesini tasfiye etmeyi planladığını söyledi.

Belde belediyelerinin, sosyo-ekonomik uyum ve adaptasyon zorluklarının aşıldığı, kentle-köy hayatı arasında köprü vazifesi ifa eden Türk yönetim sisteminin stratejik ayaklarından birisi olduğunu vurgulayan Bahçeli,"Belde belediyelerin ortadan kaldırılması toplumsal çözülme ve sosyolojik ufalanmayı beraberinde getirecektir. Kentleşme dinamikleri, sosyal kaynaşma ve bütünleşme eğilimleri maalesef belde yönetimlerimizin sonlanmasıyla hızlanacak ve büyük sorunlara meydan açacaktır. Türk idare yapısının bütünlüğü bu kanunla bozulacak ve her şey sil baştan yapılacaktır. Bir asrı aşan Türk yönetim sisteminin dayandığı esaslar ve hukuki temeller aşınacak ve tarumar olacaktır. Yönetimde birlik ve idarede bütünlük sakatlanma tehlikesiyle yüz yüzedir." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti zihniyetinin, büyükşehir yönetimlerine büyük yetki ve imkânlar sağlamak için elinde gelen gayreti sarf etmekte olduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, "Ancak kaldırılması düşünülen belde ve köy sakini vatandaşlarımız ekonomik ve sosyal zorlukları alabildiğine yaşamak zorunda kalacaklardır. Bununla birlikte tasarı halindeki yeni Büyükşehir Kanunu, Türkiye’yi federasyona adım adım götürme emareleri taşımaktadır. Ve bölücü çevrelerin dayatmaları bu minvalde karşılık bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Söylemek lazımdır ki, Türkiye AKP eliyle büyük ve elim bir hasar ve tahribatla karşı karşıyadır. Hükümetin Oslo’da PKK’ya vaat ettiği ne varsa birer birer somut projeye dönüşmektedir. Anlaşılmaktadır ki, bu zihniyet bölünmeye, ayrılmaya, parçalanmaya ve idari anlamda taksimata çoktan razıdır. Hükümet için tek mahsur aziz milletimizin tepkisi ve bu çöküşe karşı göstereceği dirençte gizlidir. Bu nedenle kamuoyunun iknası için her yol denenmekte, her telkin ve yönlendirme fütursuzca yapılmaktadır. Demokrasi, özgürlük, barış ve insanlık sözleri Türkiye’nin çözülmesi için mermisi hiç bitmeyen cephanelik olarak kullanılmaktadır. Ülkemizin huzura ulaşması, kanın durması ve sözde sorunların bitmesi bölücü terör ve yandaşlarının hain emellerinin bir bir karşılanmasından geçtiği algısı gittikçe güçlendirilmektedir. AKP buna dünden meyyal olduğundan, icra edilen şirret propagandaya hem alet olmakta hem de önünü açmaktadır. İmralı adasında müebbet hapis cezasıyla yatan teröristbaşını merkezine alan özgürlük talepleri, demokratik özerklik ısrarları, anadilde eğitim istekleri ve Türkiye’yi bölgelere ayırma önerileri bu bakımdan artan bir şiddetle sürmektedir. Emin olunuz ki, AKP’nin hazırladığı Büyükşehir Kanun Tasarısı bu rezalet ve melanet yaklaşımların devamı niteliğindedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: