Bahçeli: Biz Terörün De Bölücülüğün De Bölünmenin De Panzehiriyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Mart Nevruz bayramında Diyarbakır'da Türk bayrağının...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Mart Nevruz bayramında Diyarbakır'da Türk bayrağının olmamasını eleştirdi. Bahçeli, "Kardeşlik irtifa kaybetmiş, bölücü emeller palazlanmıştır. Türkiye kaybetmiş, İmralı canisi ve yoldaşı Başbakan kazanmıştır." dedi.

Bahçeli, Bursa'da Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Kuruluş Mitingi'nde halka hitap etti. Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve terörist başı Öcalan'ı 'Türkiye'yi tabuta koymaya çalışan iki mezar kazıcı' olarak nitelendirdi. Diyarbakır'daki Nevruz törenlerinde Türk bayrağının olmamasının Başbakan'ı fazla rahatsız etmediğini savunan Bahçeli, şöyle konuştu: "Ve bunu kuru, basit birkaç tepkisel sözle geçiştirmiştir. PKK'nın konuşması ile geçen Nevruz'da Türk bayrağı yere inmiş, PKK bayrağı yükselmiştir. Kardeşlik irtifa kaybetmiş, bölücü emeller palazlanmıştır. Türkiye kaybetmiş, İmralı canisi ve yoldaşı Başbakan kazanmıştır. Başbakan Türk'e dair ne varsa ayaklar altına almıştır. Başbakan'ın çözüm ve süreç arkadaşları Türk bayrağının derin anlamını hasır altı ediyorsa bunun vebalinin kimde olduğu bellidir."

Reklam
Reklam

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü. "Aziz Bursalılar, büyük Türk milleti, bayrağa sahip çıkacak mısınız, vatana sahip çıkacak mısınız, Türklüğü, Türk milletine destek verecek misiniz? Bunları duy Başbakan, bunları duy ki gece uykun kaçsın. Densizler bu evetleri duymalıdır. Bayrağı bir siyasi parti ile özdeşleştirerek asmayan bölücü hainler bu evetleri kafalarının içine sokmalıdır. Batıda tek milletten, doğuda 36'dan bahseden, batıda Çanakkale ruhundan, doğuda dalkavukluğa soyunan Başbakan bu evetleri mutlaka anlamalıdır."

"BİZ TERÖRÜN DE BÖLÜNMENİN DE PANZEHİRİYİZ"

"Türkiye Türk'tür Türk kalacaktır Allah'ın izni ile." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan, İmralı canisi ve PKK ile birlikteliğini sağlama almak için milliyetçiliğe saldırmakta, Türklüğe cephe almakta ve partimize saldırmaktadır. MHP terör bitmesin istiyormuş, terör biterse MHP de bitermiş, MHP kanın akmasını istiyormuş ve anaların ağlamasına çanak tutuyormuş. Bu müfterice beyanlar, bu asılsız ifadeler ancak ruhunu iblis ile mübadele edenlere has bir tavırdır. MHP Türk milletine engel çıkartan, zarar veren, önünü kapatan ne varsa elinin tersi ile itmekte, karşısında duruş göstermektedir. Biz terörün de bölücülüğün de bölünmenin de panzehiriyiz. Başbakan Erdoğan bunu anlayamaz. Zira biz Başbakan'ın PKK havarisi tutumuna da terörist ilgisine de bölünme merakına da sonuna kadar karşıyız."

Reklam
Reklam

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ AŞAĞILAMAK İÇİN MAYASINDA VE SÜTÜNDE BOZUKLUK OLMASI YETER"

Türk milliyetçisi olduklarını ve Türkiye'yi canından aziz bilen milliyetçi ve millet sevdalısı vicdanlara sahip olduklarının altını çizen Bahçeli, "Biz İmralı canisi ile görüşecek kadar yenilmiş, yerlere serilmiş pespaye bir anlayışta olmayız, olamayız. Biz İmralı'ya ancak cani başının yalnızca hak ettiği cezayı vermek, döktüğü kanların hesabını sormak ve yağlı urganı boğazına geçirmek için gideriz. Başbakan Erdoğan artık yolunu, yönünü çizmiş ve tercihini yapmıştır. Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş büyük Türk milletini inkar etmiştir. Unutmayınız ki Türk milliyetçiliğini aşağılamak için bir insanın ya esir olması ya işgalcilerin kucağına düşmesi ya da mayasında ve sütünde bozukluk olması yeter. Şayet bu anlayış Alpaslan'da olsaydı Diyojen'le barış görüşmesi yapar Türk milleti yersiz yurtsuz kalırdı." diye konuştu.

"TÜRK YARGISININ ÖNÜNDE EMİN OL HESAP VERECEKSİN"

Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunan Bahçeli, çözüm denilen çöküş sürecini kesmesini istedi. Bahçeli şunları kaydetti: "Yoksa Türk milleti seni affetmeyecektir. Bu gidişle ismin her hatıra geldiğinde beddualarla anılacaktır. Bunları bil ve Türk milleti ile daha fazla oynama. Türkiye'nin önünü daha fazla kapatma. Merak etme, gün gelip arkana baka baka iktidardan gideceksin. Gittiğin yerde de emin ol Türk yargısının önünde hesap vereceksin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz