Bahçeli: Bölücülük yarışı başladı

Bursa - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de bölücülük yarışının başladığını iddia ederek, "Bu konuda birbiriyle yarışan en güçlü adaylar, AKP, PKK ve peşmerge reisleridir" dedi.

Bahçeli, partisince Bursa'da düzenlenen "3. Bölge İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, ülkenin, beşinci yılını yaşayan AK Parti iktidarının siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta yarattığı ağır tahribat ile yüz yüze olduğunu savundu.

AK Parti'nin, Türkiye'nin milli konularında da milleti buhran içine düşürdüğünü ileri süren Bahçeli, "Özellikle Nevruz ve sonrasında, ülke gündemini ve milli hassasiyetleri derinden zedeleyecek vahim gelişmeler beklenmelidir. Geçen yılki rezaletler, henüz hafızalarımızdadır" dedi.

Reklam
Reklam

Devlet Bahçeli, bu yıl da benzer tahriklerin yapılacağını, rezilliklerin de "İmralı Canisi" olarak tanımladığı PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sıhhatine ilişkin bir kampanya ile başlatıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Maalesef ülkemizde bölücülük yarışı başlamıştır. AKP'nin 4 yıldır gösterdiği acziyet ve teslimiyet ile verilen umut, bölücüler arasında bir rekabet
ortamının doğmasına, Türkiyemizi kimin böleceğine dair bir çekişmeye de sahne olmaktadır. Bu konuda birbiriyle yarışan en güçlü adaylar, AKP, PKK ve peşmerge reisleridir."

Bu maksatla bölücü odaklar tarafından terör örgütü elabaşına kendilerince bir itibar ve saygınlık kazandırmak gayesiyle "sayın kampanyası"nın
başlatıldığını ifade eden Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Nitekim, İmralı canisine yönelik 'sayın kampanyası'nın başını aslında Başbakan'ın çektiği, önceki yıllarda Avustralya'da yaptığı bir radyo konuşmasıyla ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu konuşmasında Başbakan'ın bebek katiline saygıda kusur etmediği, 'sayın' hitabıyla bu caniye özel bir itibar ve ilgi gösterdiği görülmektedir.

Reklam
Reklam

Anlaşılmaktadır ki bugün başlatılan 'Sayın Öcalan' ihanet kampanyasının fikir babası ve ilham kaynağı, Başbakan'ın kendisidir. Yalnızca ve yalnızca bu rezalet ve ihanet ifadesi bile, Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına engel olması gereken yeterli bir belgedir."