Bahçeli: CHP, Meclis'i Toplantıya Davet Eden Yaklaşımından Vazgeçmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasının, açıkça Türk milletinin iradesine ve saygınlığına darbe ve hakaret olduğunu söyledi. CHP'nin PKK'nın bu canice ve haince girişiminden sonra Meclis'i toplantıya davet eden yaklaşımından vazgeçmesi istedi.

Bahçeli, CHP Milletvekili Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması hakkında açıklama yaptı. Aygün'ün kaçırılmasından büyük üzüntü ve endişe duyduğunu dile getiren Bahçeli, CHP camiasına, Aygün'ün ailesine, seçmenlerine ve sevenlerine sabır ve metanet diledi.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümetinin devletin tüm imkanlarını harekete geçirerek kaçırılma hadisesine konu olan milletvekilini sağ salim bulması ve pusu kuran canileri ağır bir şekilde cezalandırmasını isteyen Bahçeli, ülkemizin yakın tarihinde böylesi bir rezalet ve zaafiyetin hiçbir şekilde görülmediğini ve yaşanmadığını vurguladı.

İktidar zihniyetinin takip ettiği politikaların, bölücü terörün bu denli cüret ve cesaret kazanmasında en büyük etken ve neden olduğunu ifade eden Bahçeli, bugüne kadar asker, polis, öğretmen, korucu, kaymakam, mühendis, avukat ve sağlık teknisyeni kaçıran kanlı örgütün sonunda kara listesine milletvekilini de ilave ettiğini kaydetti.

"AÇIKÇA TÜRK MİLLETİNİN İRADESİNE VE SAYGINLIĞINA DARBE VE HAKARET"

Bu eylemin açıkça Türk milletinin iradesine ve saygınlığına darbe ve hakaret olduğunun altını çizen Bahçeli, "Bölücü terör örgütü PKK ne yaparsa yapsın, millet egemenliğinin somutlaştığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni yönlendiremeyecek ve yozlaştıramayacaktır. Bağımsızlık mücadelesi vererek devlet kuran Gazi Meclisimizin, her türlü saldırı ve mütecaviz niyetlere karşı dayanma ve bunların üstesinden gelme kararlılığı fazlasıyla mevcuttur. Bu kapsamda insan, silah ve uyuşturucu kaçakçısı bölücü terör örgütünün, millet iradesini tutsak alması ve yaralaması kesinlikle mümkün olmayacaktır. PKK'nın 15 Ağustos 1984 Şemdinli'de gerçekleştirdiği baskının sözde yıldönümünde, TBMM'yi açtırmaya ve kanlı siciliyle kendisine muhatap kılmaya dönük kurnazlıkları sonuçsuz ve temelsiz kalmaya her zaman mahkûm bırakılacaktır. Bu itibarla Cumhuriyet Halk Partisi'nin, PKK'nın bu canice ve haince girişiminden sonra, Meclis'i toplantıya davet eden yaklaşımından vazgeçmesi hem bir zorunluluk hem de millet iradesinin eşkıyalara peşkeş çekilmemesi için atılacak doğru bir adım olarak değerlendirilmelidir." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclisi toplayamayız." sözlerini de eleştiren Bahçeli, "Şuursuzluğun çukuruna ve bölücülüğün uçurumuna düşen siyasetin kara mizahı olan zatın, şehitliği ve şehitlerimizi küçümseme yanlışına düşmesinden dolayı kınıyor ve bir an önce özür dilemeye davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki birkaç PKK'lı, birkaç BDP'li, birkaç AKP'li ve birkaç emperyalist istiyor diye Türk milletinin ne vatanından, ne varlığından, ne insanından ve ne de bağımsızlığından ödün vermesi hiçbir şart altında mümkün değildir. Bu çevrelerin hesaplarını bu tarihi nitelikli inanç ve ilkeye göre yapması kendi hayırları gereği olacaktır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: