Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül'e Sorunların Çözümü Için Önerilerini Sundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyarette bulundu. Bahçeli, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlarla ilgili görüş ve önerilerini 7 başlık altında Cumhurbaşkanı’na sundu. Bahçeli’nin öneri başlıkları, genelde terörle mücadele olmak üzere Kürt sorunu, Yeni Büyükşehir Yasası ve ana dilde savunma düzenlemesinden oluşuyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, genel başkanlığa tekrar seçilmesinin ardından oluşturduğu yeni parti yönetimi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir ziyarette bulundu. Bahçeli, bu ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı'na Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümü için görüş ve önerilerini bir rapor halinde sundu. Bahçeli’nin Köşk’e sunduğu rapor 7 maddeden oluşurken, genel itibari ile Türkiye’nin terörle mücadelesine yönelik görüş ve önerileri dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Bahçeli, daha önce Cumhurbaşkanı'na sunulan ‘Bölücü terörle mücadele’ konusundaki tespit ve tekliflerinin hala geçerliliğini koruduğuna işaret ederek, o günden bugüne haklı çıktıklarını belirtti.
Özellikle terörle mücadele ve Kürt sorunun ele alındığı Bahçeli’nin önerileri 7 maddeden oluşuyor. Bu konuda, “Birinci olarak Türk milli kimliğinin yüz yüze kaldığı saldırı ve mütecaviz eğilimleri durdurmak, değilse bile aşama aşama hafifletmek devlet ricalinin başlıca görevleri arasında görülmelidir. Bu nedenle başta vatandaşlık tanımı olmak üzere, anayasa vasıtasıyla kurulmaya ve yerleştirilmeye çalışılan milli kimlik karşıtı oluşumlara mutlaka uyarıcı, önleyici ve öğüt verici bir tutum takınmak çok faydalı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

“AÇLIK GREVLERİ SON 2 AYDIR ÜLKENİN GÖRÜŞ MESAFESİNİ BULANDIRDI”

Bölücü teröre yumuşak yaklaşımların terörü yaydığını savunan Bahçeli, bölücü terör ve şehir uzantılarının dört bir koldan Türkiye’yi ahtapot gibi sardığını dile getirdi. İmralı talimatlarıyla son bulan cezaevlerindeki açlık grevlerinin son iki ayı geçen bir süredir ülkenin görüş mesafesini bulandırdığını ifade eden Bahçeli, şöyle dedi: “Ölüm üzerinden kumar oynayan, bedenlerini alet ederek dağdaki eylemlerini başka türlü sürdüren terör yandaşları şantajla Türk milletine gözdağı vermişlerdir. Görüldüğü kadarıyla cezaevlerindeki açlık grevi amacına ulaşmış; hükümet maalesef teslimiyet ruhuyla hareket ederek zorlamalara direnememiştir. Etnik nitelikli bölücü terörün dayatmalarına aldırış etmeden ve bundan sonra daha fazla ödün verecek şartların oluşmasına fırsat tanımadan Türk milletinin itibar ve saygınlığına ne pahasına olursa olsun halel getirilmemelidir.” Kandil ve İmralı direkt muhatap alınarak gündem belirleyen aktörler haline getirildiklerini ileri süren Bahçeli, PKK’yla Oslo’da mutabakat arayışları, İmralı’yla görüşme ve anlaşma adımlarını eleştirdi.

Reklam
Reklam

“KÜRT SORUNU YÜZ YILLIK SANAL SORUNLARDAN BİRİSİ”

Terör örgütü ve elebaşlarıyla kurgulanan temas ve diyalog hamlelerinden sıyrılmak gerektiğinin altını çizen Bahçeli, Türkiye’nin 21. yüzyılın ikinci on yılında, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023’e 10 yıl kala karanlık bir devirden geçtiğini dile getirdi.

Kürt sorunun yüz yılı aşan sanal sorunlardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, bir asırdır planlanan dört parçalı Kürdistan’ın sütunlarını dikmekle meşgul olunduğunu aktardı. Bahçeli, Kürt sorununun tanımlamasının millet mefhumuna cepheden vurulan kategorik bir darbe olduğunu da belirterek, Kürt sorunu tanımından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.

“BÜYÜKŞEHİR KANUNU MECLİS'E İADE EDİLMELİ”

Ülkenin her yöresindeki insanın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların ele alınması ve zorlama sorunların kıskacından çıkılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, aksi takdirde devletin üniter yapısının tehlikeye gireceğini savundu.

TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Kanunu’na da değinen Bahçeli’nin görüş ve önerilerinde kanunun Türkiye ve Türk milleti için büyük maliyetlere neden olacağı iddia edilerek, federasyona geçişin altyapısı olarak tanımlandı. Bahçeli, bu kanunun dikkat ve titizlikle incelenmesi ve tekrar iadesinin sağlanmasını istedi.

Reklam
Reklam

“ANA DİLİN KONUŞULMASI İNSANİ BİR DURUM AMA RESMİ DİL TÜRKÇE”

Ana dilde eğitim ve ana dilde savunma isteklerinin karşılanması için gözle görülür bir pozitif tutum sergilendiğini belirten Bahçeli, dilin bir milletin oluşumunda yeri dolmaz bir fonksiyonunun bulunduğuna dikkat çekti. Bahçeli, “Ana dilin konuşulması, ana dille anlaşılması ve bu yolla iletişimin sağlanması insani bir durum olup saygı duyulmalıdır. Ancak bu husus, Türk milletinin resmi dili Türkçe olduğu kesin hükmünü asla değiştiremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“KOMŞU ÜLKELERİN İÇ YANGINLARINA MÜDAHİL OLMAK TÜRKİYE’NİN ALEYHİNE”

Türkiye’nin dış politikada da çok boyutlu ve çok yönlü sorunlar yaşadığını anlatan Bahçeli, komşu coğrafyalardaki iç yangın ve isyan döngüsüne taraf olmak Türkiye’nin aleyhine olan vakıalara meydan açmak olduğunu belirtti. İran, Suriye, Irak ve İsrail ile ilişkilerin kopma noktasına geldiğinin altını çizen Bahçeli, hükümetin komşularla sıfır sorun politikasını eleştirdi.

Bahçeli, “Türkiye’nin dış politikası baştan ayağa ele alınarak düzeltilmeli ve Türk milletinin menfaatine olmayan maceralardan, sonu hüsran olacak çıkışlardan, iç politikayla tahkim edilmemiş rest çeken kofluklardan bir an önce uzaklaşılmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: