Bahçeli: "Erdoğan yıkım projesinin taşeronu"

ANKARA(ANKA)-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "yıkım projesinin taşeronu" olarak sert bir şekilde suçladı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin milli değerleri, milli birliği ve güvenliğine yönelik tahrik ve tehditlerin çok tehlikeli noktalara taşındığını söyledi.

Türkiye'nin bugün üç koldan saldırı altında olduğunu vurgulayan Bahçeli, PKK'nın terör eylemleri takviminin uygulanmasına geçildiğini, siyasi eylem planının da aynı şekilde hayata geçirildiğini, PKK-Barzani ekseninde yaşanan gelişmelerin endişe verici boyutlara ulaştığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "ovada siyaset" ve DTP'lilerin bağımsız milletvekili adayı olacakları iddialarına gönderme yapan Bahçeli, şöyle dedi:

AĞAR'A OVADA SİYASET GÖNDERMESİ

"PKK terörü ile iç içe geçmiş olan etnik bölücülüğün Parlamento'da temsili için yeni girişimler başlatılmıştır. Açıklanan plana göre PKK terörünün sözcüleri ve maşaları bağımsız aday olarak Parlamento'ya taşınacak ve Meclis kürsüsü PKK'nın tahrik platformu haline getirilecektir. Bu suretle "düz ovada siyaset" kavramı ve söylemine somut içerik kazandırılmış olacaktır."

"Bugün dünyada milli birliği, toprak bütünlüğü ve devlet yapısı hem içerde hem dışarıda tartışılan iki ülke bulunmaktadır" diyen Bahçeli, bunlardan birisinin Irak olduğunu söyledi.

Bahçeli, "İkinci ülke ise, her cepheden husumet ablukası altına alınan, iç çatışma ve bölünme sürecinin harekete geçirilmesi için ağır tahriklere maruz bırakılan Türkiye'dir. Türkiye'yi bu noktaya sürükleyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Erdoğan ve hükümetidir" dedi.

Reklam
Reklam

Bahçeli, Erdoğan'a eleştirilerini "Bütün bu gelişmeler yaşanırken sessiz, tepkisiz ve hareketsiz kalan Başbakan, eğer özel bir gündemi ve seçimlere dönük bir oy hesabı yoksa, en hafif tabiriyle durumun ciddiyetini kavramakta çok derin bir acz ve gaflet içindedir" diye sürdürdü.

"Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin gündeminden tamamen kopmuş ve Cumhurbaşkanlığı hedefine kilitlenmiştir" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

ERDOĞAN'A BOMBARDIMAN

"Siyasi ihtiraslarının esiri haline gelen Başbakan, Türkiye'nin geleceğini değil, kendi siyasi geleceğini ve hesap vermekten nasıl kaçabileceğini düşünmektedir. Türkiye bu kadar ağır tehditlerle karşı karşıya iken, Başbakan'ın ağzından tek bir söz dahi çıkmamıştır.

Başbakan Erdoğan, bunun yerine Cumhurbaşkanlığı polemiği yapmakta, Türkiye'de hayali tehdit üretme zihniyetine sahip çevreler var diyerek Türk milliyetçilerine karşı başlattığı husumet kampanyasını sürdürmekte ve karşımızdaki somut tehlikelere dikkat çekenleri "paranoya" ile suçlamaktadır.

Milli değer ve hassasiyetlere sahip çıkılmasını tahrik sebebi gören ve kendisine hakaret edildiğini öne sürerek herkesten şikayetçi olan Başbakan; her şeyi ayağa düşürerek siyaseti panayır yerine çevirdiğini, bütün ölçüleri ve ayarları kaybettiğini, Türk siyasetine üslup kirliliği ve seviyesizliğini kendisinin taşıdığını, aşağılamadığı ve yıkmaya çalışmadığı hiçbir milli değerin kalmadığını, Türkiye'nin milli kimliğini ve birliğini tartışmaya açtığını ve güvenliğini tehlikeye attığını ve Türkiye'nin temel değerlerine hakaret edilmesinin savunuculuğunu yaptığını unutmuş gözükmektedir.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, bu hüviyetiyle, Türkiye'yi içten çökerterek bölmeye amaçlayan "Yıkım Projesi"nin taşeronudur."