Bahçeli: Erdoğan'ın 'silah Bırakan PKK'lılar Açıklaması' Ciddiye Alınmamalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, silah bırakan PKK'lıların yurt dışına gidebileceği yönündeki...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, silah bırakan PKK'lıların yurt dışına gidebileceği yönündeki açıklamaların sorulması üzerine, "Ciddiye alınacak hiçbir tarafı yoktur. Sayın Başbakan bir alışkanlık haline getirmiştir. Ne zaman ülkeden ayrılmışsa orada bir şeyler söylüyor." dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Devlet Bahçeli, soruları cevapladı. Silah bırakan PKK'lıların başka ülkelere gidebileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bu, yurt içinde gerçekleştirilmekte olan ihanet faaliyetinin üstünü örtmek maksadıyla söylenmiş olan sözlerdir. Ciddiye alınacak hiçbir tarafı yoktur. Sayın Başbakan bir alışkanlık haline getirmiştir. Ne zaman ülkeden ayrılmışsa orada bir şeyler söylüyor. O söylenilen de Türkiye’deki uygulamalarla da bağdaşmayan sözler olarak görülmesine rağmen siz değerli basın mensubu kardeşlerimiz çok büyük sözler söylemiş gibi bunu gündeme taşıyıp gerçeğin üstünü örtmekten başka Recep Tayyip Erdoğan’a bir faydanız olmuyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Devlet Bahçeli, bir basın mensubunun 'Öcalan'ın da Ergenekon davasında gizli tanık olduğu' yönündeki iddiayı sorması üzerine, "O konuda ne diyebilirim ki? Yazıklar olsun!" ifadesini kullandı.

Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının 'Tillo' olması yönündeki çalışmaların sorulması üzerine Bahçeli, "Türkiye'nin bölünmesi için çizilmiş olan tablonun renklendiren davranışlardır. Biz Türkiye'nin her bölgesindeki her isimden memnunuz. Değiştirmeye de niyetimiz yok. İktidar olduğumuz vakit ne değişiklik yapılmışsa geri iade edeceğimizi de herkes bilsin." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın biraz da Kerkük ile uğraşması gerektiğini savunan Bahçeli, "Sayın Başbakan Gazze ile uğraşmaya devam etsin. Biraz da Kerkük ile meşgul olursa ülke için daha faydalı bir hizmet sunmuş olur." dedi.

Açlık grevlerine değinen Bahçeli, "Açlık grevlerinde sonuç alınıyorsa devletten talepleri olanlar da bu yolu deneyebilirler. Bir açlık grevi modası da gelebilir. Ama belli bir zaman sonra bundan da usanırlar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kenan Evren’in 'adaleti sağlamak için bir sağdan bir soldan astık’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Davaya katılan ve eski ülkü ocakları genel başkanlarından olan, aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsilen müdahil olarak bulunan Yaşar Yıldırım beyefendi ile avukatımız Yücel Bulut beyefendinin 13 maddelik talepleri arasında bulunmaktadır. Mahkeme de bunu kabul etmiştir, bu sualleri Kenan Evren’e sormaktadır. Gün Sazak konusu da bu soruların içerisindedir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz