Bahçeli: Gençleri Ufacık Tefecik Gördün De Karamürsel Sepeti Mi Sandın?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın?" dedi. Bahçeli, Başbakan'ın görüştüğü gezi parkı heyetine de atıfta bulanarak, "Gezi Parkı artislerle konuşan, çakma Gezi Parkı temsilcileriyle bir masa etrafında mizansen şekilde buluşan Başbakan’ın asıl konuşması ve saygı duyması gereken haklarını yediği, ifade ve kişisel özgürlük alanlarını daralttığı tüm gençlerimiz ve masum vatandaşlarımızdır." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. İlçe merkezinde kurulan platformdan partililere bir konuşma yapan Bahçeli, "Her gün yeni bir rezalet, her gün yeni bir kayıp ve her gün farklı bir huzursuzluk dalgası Türkiye’yi esir almıştır." dedi.
Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan bir tarafta evladı yaşındaki gençlere gazlı, coplu, Toma’lı, zırhlı ve tazyikli sulu şekilde saldırırken; diğer tarafta İmralı canisiyle başlattığı ihanet süreci de kabul edilmesi mümkün olmayan çirkinliklere sahne olmaktadır. Başbakan gençlere karşı 'Zaloğlu Rüstem' kesilmişken, İmralı canisi ve PKK terör örgütüne yumuşak, munis ve son derece anlayışlı bir derviş edasıyla yaklaşmaktadır."

Başbakan'ın teröristlerin önünü açtığını, gençlerin önünü tıkadığını ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti: "İmralı canisiyle diyalog kurmakta, pazarlıklarda rekorlar kırmakta; fakat gençlere gelince şiddet diliyle muamele etmektedir.Terör örgütü militanlarına sabırlı ve şefkatlidir; gencecik bedenlere zalim ve acımasızdır. Teröristlerin sözde çözüm ve barış sözleriyle gönlünü almakta; genç dimağları savaş naralarıyla, tehdit nidalarıyla, saldırgan bir üslupla sindirmeye çalışmaktadır. Bunlar kapatılamayacak, üzeri örtülemeyecek çelişkidir. Daha düne kadar ülkede huzurun geldiğini iddia eden Başbakan değil midir? Daha düne kadar her şeyin yolunda gittiğini, Türkiye’nin çiçek böcek bahçesine dönüştüğünü ifade eden Başbakan değil midir? Dana düne kadar demokrasinin ilerisinden, özgürlüklerin genişliğinden, hukukun gelişmişliğinden dem vuran Başbakan değil midir? Hatta daha düne kadar eski Türkiye-yeni Türkiye ayrımına giden, zulümle abat olunamayacağını ifade eden bu Başbakan değil midir? PKK’ya gelince tıs diye sönen, gençlere gelince buz gibi söven ve dayak atan Başbakan’dır. İmralı canisi için akan suları durduran, gençler için insaniyetini kurutan Başbakan’dır. PKK’nın, bölücü lobinin ve husumet cephesinin provakatif açıklama ve adımlarını görmezden gelen, varlığımızı, birliğimizi ve kimliğimizi gömmeye çalışan Başbakan’dır. Suriye politikası çöken, küresel projelere köküne kadar mahkum olan, yabancıların nezdinde oyuncağa dönen Başbakan’dır."

Reklam
Reklam

Bahçeli, 11 Haziran’da Taksim’e yapılan operasyon Türkiye’yi uluslararası arenada mahcup ettiğini, bir kez daha küçük düşürdüğünü kaydetti. "Düşünebiliyor musunuz, hükümetin engelli birisine tazyikli su sıkacak kadar gözü dönmüştür." diyen Bahçeli, şunları aktardı: "Başbakan Türk gençliğini karşısına almış, sertlik tonunun ibresini sınıra dayamıştır. Anneleri, babaları rencide etmiş, saygısızca davranmıştır. Eminim ki, Karamürselli kardeşlerim hadiselerden rahatsız ve kaygılıdır. Başbakan Erdoğan sınırlayan, denetleyen ve belirleyen yegane kişi olmak üzere tarihteki diktatörlere bile taş çıkarmaktadır. Türkiye vahim bir kutuplaşmanın içine düşürülmüştür. Terör örgütleri, aşırı uçlar ve yasa dışı yapılanmalar ortalığın daha da karışması için kışkırtmalarına son sürat devam etmektedir. PKK daha büyük ölçekte bir isyan ve başkaldırma eylemi için Gezi Parkı’nı fırsat kapısı görmektedir. İmralı canisi cezaevinden Gezi Parkı’nın direncini kırmak ve sulandırmak için postaları vasıtasıyla açıklamalar yapmaktadır. Gezi Parkı’nın, PKK ve aşırı uç örgütlerin hain emellerine dayanak yapılmasına asla imkan verilmemeli ve ihanet ittifakına pek tabidir ki göz açtırılmamalıdır. Halihazırda ülkemiz kontrolsüz bir şekilde uçuruma gitmektedir. Başbakan ve hükümeti tepkileri boğmak, itirazları silmek için tüm antidemokratik mekanizmaları harekete geçirmektedir. Başbakan Erdoğan toplumsal yapıyı cepheleştirmek için her yolu, her istismarı ve her dedikoduyu denemektedir. Kendisi adeta tam otomatik yalan tabancasına dönüşmüştür. Türkiye sıkışmıştır. Türkiye bir çıkmazdadır Şiddetin dizginlenmesi, sokakların dirliğe kavuşması lazımdır. Başbakan Erdoğan, marjinal unsurların karamboluyla Türk gençliğiyle uğraşmayı bırakmalıdır."

Reklam
Reklam

"Buradan Başbakan’a Karamürsel’den esinlediğim bir sözle seslenmek istiyorum." diyen Bahçeli, şunları ifade etti: "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın? Derhal gençlerimizin yakasından elini çekmelisin. Artislerle konuşan, çakma Gezi Parkı temsilcileriyle bir masa etrafında mizansen şekilde buluşan Başbakan’ın asıl konuşması ve saygı duyması gereken haklarını yediği, ifade ve kişisel özgürlük alanlarını daralttığı tüm gençlerimiz ve masum vatandaşlarımızdır. Bu zalimlik son bulmalıdır. Sağduyu egemen olmalı, hükümet aklını başına almalıdır. Bundan sonra olaylar daha büyümeden, daha vahim can ve mal kaybına yol açmadan Başbakan birazcık vicdanı, birazcık insafı varsa soğukkanlı olmalı, empatiyle hareket etmelidir. Müşfik, babacan ve yumuşak bir dil benimsemekten geri durmamalıdır. Yoksa en başta Başbakan olmak üzere, Türkiye bir felakete yuvarlanacaktır. Ülkemizin sükûnete ihtiyacı vardır. Başbakan Erdoğan mitingler yoluyla provokasyonlarını arttırmamalı, kutuplaşmayı geri dönülmeyecek mecralara taşımamalıdır. Şayet bu ülkede büyük bir oyun bozulacaksa, biliniz ki bu AKP oyunundan başkası da değildir.." Bahçeli, Kocaeli'deki programından sonra Yalova'ya geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: