Bahçeli: “Hüseyin Çelik şuur kaybı yaşıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hüseyin Çelik'in ciddiye alınacak bir tarafı yok, O şuur kaybı yaşıyor” dedi.

İSTANBUL (ANKA)-İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) meclis toplantısına katılan Bahçeli, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in “Bahçeli PKK saflarından konuşuyor” şeklindeki sözlerine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davasıyla ilgili bir soruya ilişkin olarak, Başbakan Erdoğan'ın kendisine çok sayıda tazminat davası açtığını söyledi. Bahçeli, “Bunu sürekli hale getirmiş. Meclis başkanı da kendi partisinden. Tüm maaşlara el koysunlar” dedi. Bahçeli, Hüseyin Çelik'e ise, “Hüseyin Çelik'in ciddiye alınacak bir durumu yok. O şuur kaybı yaşoyor” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-YAŞ’TA OLUMSUZ SONUÇLAR OLABİLİR-

Balyoz davasıyla ilgili 102 sanık hakkında çıkartılan yakalama emriyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bahçeli, “Sonuçlarını beklemek lazım. Muvazzaf subaylar 1-4 Ağustos tarihleri arasında YAŞ toplantısı var. YAŞ'ta terfi ve atamalarda bu tür yakalama kararlarının olumsuz sonuçları olabilir ve ileride kişinin özlük haklarında kayıplara vesile olabilir. Terörle mücadele içinde bulunan ve son günlerde artan teröre karşı komuta seviyesinde görev üstlenen bir komutanı yakalama emri altına aldığınız takdirde terörle mücadelenin ne şekilde gelişeceği konusunda herkesin endişesi olur” dedi.

Bahçeli, bir başka soru üzerine de “Terörle mücadelede aksaklığa yer verilmemesi gerekiyor. Dörtyol ve İnegöl'deki olaylara karışanların durumlarının kamuoyuna açıklanması lazım” dedi.

-BİR LİDERİN KENDİNE ÖZGÜ GÖRÜŞÜDÜR-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun e-muhtıra ile ilgili iddialarının sorulması üzerine de Bahçeli, “Bir genel başkanın kendine özgü görüşüdür. Buna söyleyecek sözümüz olmaz. Bizim kelimelerimizi dikkate almıyorsunuz, başka birinin söylediklerini dikkate alıyorsunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Bahçeli, TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili soru üzerine de 24. dönemde TBMM'de gündeme gelecek değişikliğe destek verdiklerini belirterek, “Geçmişten beri olan görüşümüz bu yöndedir. Yeni bir düşünce yok” dedi.

“Darbeci anlayışa sahip olanlar demokratik kültür içinde eritilmeli” diyen Bahçeli, “Darbe yapma, zihniyet olarak sürdüğü sürece yasal dayanağı olmaz. Yaparsa iktidar olur, yapmazsa mahkum olur. Darbe zihniyeti demokratik kültür içinde eritilmelidir” diye konuştu. (ANKA)