Bahçeli: Kandil’e Gidenler Mal Bulmuş Mağribi Gibi Konuşuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kandil’e giden bölücüler, mal bulmuş mağribi gibi konuşmakta, en başta...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kandil’e giden bölücüler, mal bulmuş mağribi gibi konuşmakta, en başta da PKK’nın kaçırdığı kardeşlerimiz üzerinden istismar kampanyası sürdürmektedir.” dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, kimin namına, kimlerin hesabına çalışmaktadır? Görevli olarak milletimizin içine mi sızmış, manevi değerlerimizi istismar ederek, yüce dinimizin buyruklarını siyasi malzeme yaparak gözleri mi boyamıştır? AKP’nin Türk ordusuna düzenlediği operasyonlar PKK’ya ve İmralı canisine verilmiş bir sözün mü gereğidir? BDP’lilerin emirle başlattıkları mektup trafiğine eskortluk yapan, PKK’yı sözde çözüm sürecine monte eden, bölücülerin Türk milletini kundaklamasına seyirci kalan bir siyasi iradenin Türk milletini temsil ettiğinden bundan sonra nasıl bahsedilecektir?” diye sordu.

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

Başbakan Erdoğan’ın gazilere saldırdığını ileri süren Bahçeli, “Başbakan İmralı canisiyle ortaklık kurup, gemiciklerden oluşan filolarını bir bir denizlerde yüzdürürken hiçbir mesele yoktur da, şehit ve gazilerimiz acılarını paylaşmak ve seslerini duyurmak maksadıyla yasal dernekler kurunca mı sorun olmaktadır? Gazilerimize, şehit yakınlarımıza şuursuzca saldıran, ağız dolusu kaba sözler sıralayan Başbakan’ın, İmralı canisine en ufak bir serzenişte dahi bulunmamasını ne biz, ne de aziz milletimiz asla unutmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, teröristlerin sınır dışına çıkmaları çağrısını yinelerken, onlara dokunulmayacağını söylediğine dikkat çeken Bahçeli, şunları kaydetti: “Sormak isterim ki, kendisi bu hukuksuzluğu, bu kanun tanımaz ve takmaz yetkiyi kimden ve nereden almaktadır? Bu zihniyetin içten içe bağlı olduğu siyasi başkenti Washington mudur? Londra mıdır? Brüksel midir? Erbil midir? Erivan mıdır? Değilse, neresidir? İmralı canisinin boğazına urgan geçirdiği, PKK’nın ayağına pranga vurduğu bir hükümet bundan böyle Türkiye’yi nasıl ve ne şekilde yönetebilecektir? Meclis’teki bir avuç bölücünün her gün fevri ve fitne saçan sözlerini büyük Türk milleti daha ne zamana kadar duymaya mecbur bırakılacaktır? Kandil’e giden bölücüler mal bulmuş mağribi gibi konuşmakta, en başta da PKK’nın kaçırdığı kardeşlerimiz üzerinden istismar kampanyası sürdürmektedir. PKK, elinde tuttuğu kamu görevlilerimizi ezmek ve rencide etmek amacıyla görüntüler vermekte ve bu evlatlarımızın görüşlerini tehdit ve silah zoruyla kamuoyuna servis etmektedir. Olanlar insanlık dışıdır. Başbakan Erdoğan İmralı’ya methiyeler düzerken, bölücü örgüt askerimizi, polisimizi ve kaymakam adayımızı kullanarak fırsatı ganimete çevirmenin kurnazlığıyla vakit kazanmaktadır. Sanki iki devlet savaşa girmiştir de, karşılıklı olarak tutsak değiş tokuşu yapacak bir hava oluşmuştur.”

Reklam
Reklam

“Cezaevlerimizde işledikleri suçlardan dolayı cezasını çeken teröristler AKP’nin verdiği tavizlerle tutsak olarak değerlendirilir olmuştur.” diyen Bahçeli, “Bu olacak şey değildir. AKP hükümeti aklını başına almalı, hüküm giymiş ve halen tutuklu bulunan teröristlerle, PKK’nın elinde tuttuğu evlatlarımızı aynı kategoride görme aymazlığından ve böylesi tehlikeli bir tutumdan uzaklaşmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz