Bahçeli: Şehit Ailelerinin 'neden Bizim Çocuklarımız' Sorgulaması Artıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üzülerek görüyorum ki şehitlik tartışılırken, 'Neden bizim çocuğumuz' sorgulaması sürekli...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üzülerek görüyorum ki şehitlik tartışılırken, 'Neden bizim çocuğumuz' sorgulaması sürekli artış göstermektedir. Bu tehlikeli ve vahim bir sürecin işaretidir. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin sulanması ve yıpranmasıdır." dedi.

Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendiren Bahçeli, hep fakir aile çocuklarının şehit olmasının artık sorgulanır olduğuna dikkat çekerek, "Üzülerek görüyorum ki şehitlik tartışılırken, 'Neden bizim çocuğumuz' sorgulaması sürekli artış göstermektedir. Bu tehlikeli ve vahim bir sürecin işaretidir. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin sulanması ve yıpranmasıdır." dedi. Vatani görevini icra eden herkesin sağ salim bir şekilde evlerine dönmelerinin devlet ve hükümet olmanın bir gereği olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Ellerine kına yakılarak askere gönderilen evlatlarımızın kana bulanmalarına mani ve engel olunmalıdır. Fakirin, fukaranın çocuğu şehit; zenginin, hatırlının ve tanınmış kişilerin çocuklarının her türlü riskten muaf oldukları ima ve imajı da mutlaka silinmelidir. Hiç kimsenin kimseden üstünlüğü ve ayrıcalığı elbette yoktur. Hele hele vatan nöbetinde ahlaki ve manevi anlamda mutlak bir eşitlik sağlanması hususunda sorumluluk sahibi herkes titizlik göstermelidir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ MUAMMALAR NETLİK KAZANMALI"

Hakkari Dağlıca'da inişe geçtiği esnada düşen helikopterle ilgili kuşku ve muammalar netlik kazanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Açıklamalar helikopterin güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını noktasında toplanmıştır. Ancak yazılı ve görsel basındaki bazı haberlerde, sözü edilen helikopterin bölücü terör örgütünün mayınlı saldırısıyla düşürüldüğü iddia edilmektedir. Bu nedenle başlatılan adli ve idari soruşturma süreci kısa süre içinde açıklığa kavuşturulmalıdır." diye konuştu.

"ARAKAN MÜSLÜMANLARININ ÇIĞLIKLARINA BİGÂNE KALINMAMALI"

Basın toplantısında Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’ın batısında yer alan Arakan bölgesindeki Müslümanların yaşadığı drama da yer veren Bahçeli, burada yaşanan felaketlerin giderilmesi için herkese çağrıda bulunmak istediğini ifade ederek, "Müslüman halka karşı süren şiddet ve saldırıları, mezalimden kaçarak komşu ülkelere sığınanların açlık ve susuzluğa mahkum olmalarını büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Unutmayınız ki temiz suya ulaşamayan, bir dilim ekmeğe muhtaç hale gelen Arakan Müslümanlarının çığlıklarına bigâne kalınmaması hepimizin en temel insanlık vazifesidir." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: