Bahçeli Soruları Cevapladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çalışmalarının tıkanması durumunda AK Parti'nin kendi Anayasa teklifini...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çalışmalarının tıkanması durumunda AK Parti'nin kendi Anayasa teklifini sunacağına ilişkin açıklamaları değerlendirerek, "O kendilerinin bileceği iş. MHP Anayasa değişikliği komisyonundaki değerli üyeleriyle yapılmak istenileni, inandıklarını yine komisyon çalışmamlarında dile getireceklerdir. Masadan kalkmayı düşünmüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bey ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmiyor, biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla 2012 yılının değerlendirmesini yaptı. Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bahçeli, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın İmralı ile görüşmelerin devam ettiği şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Doğru bulmuyoruz fakat Sayın Başbakan ne İmralı'dan vazgeçiyor ne de İmralı'yı unutuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bir soru üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin Sayıştay'ın denetim yetkisinin kaldırılmasına ilişkin kararı iptal etmesini değerlendiren Bahçeli, "Bütçe görüşmeleri sırasında ilk defa bu konuyu dillendiren parti MHP olmuştur" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Hadım Yasası'nı onaylamasını soran bir gazeteciye ilginç bir cevap veren Bahçeli, "Bunu sormak bile caiz değil. Bu soruları sormayın değerli arkadaşlar. Siz çok daha kaliteli, çok daha vasıflı birer basın mensubu olmaya gayret gösterin" dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

MHP Lideri Bahçeli, bir gazetecenin yeni Anayasa çalışmalarının tıkanması üzerine Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin kendi Anayasa teklifini vereceği yönündeki açıklamaları hatırlatması üzerine, "O kendilerinin bileceği iş. MHP Anayasa değişikliği komisyonundaki değerli üyeleriyle yapılmak istenileni, inandıklarını yine komisyon çalışmamlarında dile getireceklerdir. Masadan kalkmayı düşünmüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bey ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmiyor, biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dokunulmazlıklarla ilgili bir soru üzerine ise, "Dokunulmazlıklar konusunda ısrarcı tutum sadece MHP'de olmuştur. Görüşlerimizde kararlıyız. Ve devamı noktasında her türlü katkıyı sağlarız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz