Bahçeli: Taviz Politikasına Karşı Başbuğ Ile Görüşmemiz Normal

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Bahçeli, "Taviz politikasına karşı eski Genelkurmay Başkanı ile görüşmemiz normal." dedi.

Silivri Cezaevi çıkışı gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, İmralı süreci ile ilgili hükümeti sert bir dille eleştirdi. Hükümeti bölücü teröre boyun eğmekle suçlayan Bahçeli, “Bölücü terörle anlam ve değer yükleyenler, boyun eğmeyi, tavizi, politika zannedenler, İmralı’nın yolunu tutarken bizim de buna karşılık terörle mücadele edenlerle buluşmamız ve haklarını teslim etmemiz normaldir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Meclis grup toplantısında Başbuğ'u ziyaret edeceğini açıkladığını hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ ile bugün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde görüştük. Bilindiği üzere Sayın Başbuğ hakkında, Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin ‘İnternet Andıcı Davası’ kapsamında 2 Ocak 2012 tarihinde soruşturma açılmıştır. Arkasından da 6 Ocak 2012 tarihinde ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırma’ suçlamasıyla tutuklanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en yüksek mevkiinde 2 yıl görev yapan değerli bir komutanımız, ne yazık ki terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla bugün demir parmaklıklar arkasındadır. Bu haksız, mesnetsiz ve insafsız iddianın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği tümüyle ortadadır. Terörle mücadelede üstün bir vazife şuuru gösteren, Türk milletinin varlığını bulunduğu komuta kademelerinde gururla sahiplenen bir değerli şahsiyetin bugün karşı karşıya kaldığı muamele esef ve üzüntü vericidir.”

Reklam
Reklam

‘DARBECİ’ GÖSTERİLMELERİ KABUL EDİLEMEZ’

İmralı görüşmeleri sürecini de ağır bir dille eleştiren Bahçeli, “Terör örgütü PKK’nın elebaşlarının ve militan kadrosunun temize çıkarılma gayretlerinin artan bir şekilde sürdürüldüğü bir dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış komutanlarımızın yargısız infaza maruz kalmaları, üzerlerine atılı suçlar kesinleşmeden darbeci gösterilmeleri kabul edilemez bir ilkelliktir. Elbette darbe girişimleri, darbe savuculuğu, darbe teşebbüsleri veya darbe hazırlıkları hiçbir şekilde masum ve meşru görülemeyecektir. Demokrasinin askıya alınarak millet iradesinin kesintiye uğraması, seçilmiş yönetimlerin silah zoruyla değiştirilmesi hiçbir şekilde onaylanamayacaktır. Ancak henüz mahkeme safahatı netleşmeden, hüküm tesis edilmeden, adalet tam ve eksiksiz olarak yerini bulmadan tutuklu bulunan şahsiyetleri peşinen darbeci olarak ilan etmek insani ve vicdani hiçbir ölçüye sığmayacaktır.

Hele ki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev almış, bölücü terörle mücadelede cesaret ve kahramanlıklar sergilemiş komutanlarımızı terörist olarak sunmak, terör örgütü kurmakla itham etmek akla ve zekâya hakaret olacaktır. Sayın Başbuğ maalesef böylesi kara bir kampanyayla yüz yüze kalmıştır. Bizim Sayın Başbuğ’un tutuklandığı andan itibaren tepkimiz bellidir ve bilinmektedir. Bilhassa 6 Ocak 2012 tarihli yazılı basın açıklamamızla bu konudaki görüşlerimiz açıkça dile getirilmiştir. Suçu kesinleşmeden hiç kimseye suçlu muamelesi yapılamayacağı yürürlükteki hukuk kaidelerinden birisi ve en önemlilerindendir. Ne var ki Sayın Başbuğ, önyargılı ve siyasal telkin altında bulunan yargı tarafından kaçma veya delilleri karartma ihtimalleri hesaba katılmadan tutuklanmış ve özgürlüğünden alı konulmuştur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

‘ZİYARETİM İLE İMRALI GÖRÜŞMELERİNİN AYNI KEFEYE KONULMASI YANLIŞ OLUR’

İmralı'da yapılan görüşmelerle kendi yaptığı ziyaretin aynı kefeye konulmasının yanlış olacağına dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti: "Bugün, İmralı canisiyle müzakere edilip, Türk devletinin itibarı ayaklar altına alınırken, bizzat terörle mücadele edenlerin terörist olarak suçlanması milletimizin tasvip etmediği bir gerilemedir. Bilinmelidir ki, Silivri, İmralı’nın dengi ve eşiti değildir. Bizim ziyaretimizi yanlışa yorup İmralı canisiyle Sayın Başbuğ’u terazinin iki kefesine koyduğumuz hezeyanına kapılanlar, önce kendi davranış, fikir ve sicillerine bakmalıdırlar. Asıl Sayın Başbuğ’u teröristlerin seviyesine kimlerin düşürdüğü sağduyulu herkesin malumudur. İmralı canisiyle pazarlık yapanlar, İmralı’ya yüz sürenler taraflarını artık kuşkuya yer bırakmayacak derecede açık etmişlerdir. Buna karşılık bizim tarafımız da terörle mücadele edenler olduğu için bugün burada olduk, bugün 26. Genelkurmay Başkanımızla bir araya geldik. Şurası açıktır ki; Sayın Başbuğ’un durumu, uğradığı haksızlık ve hukuksuzlukla ilgili yaklaşımlarımız hiçbir zaman çelişkili ve tutarsız olmamıştır. Her zaman ve her fırsatta Genelkurmay Başkanlığı yapan değerli bir komutanın terörist ve terör örgütü kurmakla suçlanmasına itiraz ettik ve şiddetle de eleştirdik. Tereddütsüz duruşumuzu ve tavrımızı her platformda ve zeminde seslendirdik. Bugün de bizatihi Sayın Başbuğ’u ziyaret ederek bunu göstermiş olduk. Bölücü teröre anlam ve değer yükleyenler, boyun eğmeyi, tavizi politika zannedenler İmralı’nın yolunu tutarken, bizim de buna karşılık mücadele edenlerle buluşmamız ve haklarını teslim etmemiz normaldir ve kimseyi rahatsız etmemelidir. Bunu ise sırf nispet olsun, İmralı’ya muadil bir adım olsun diye yaptığımız söyleyenler, iftirayı ve dedikoduyu kendilerine meslek edinenlerden başkası değildir. Son olarak yürüyen sözde darbe davalarının bir an önce adil ve hakkaniyetli bir şekilde sonuçlanmasını beklediğimiz ifade etmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden intikam almak, terörle mücadele edenleri, teröristleri memnun etmek adına hapsetmek Türk adaletinin altından kalmayacağı ağır bir yük ve vebaldir. Buna da kimsenin hakkı olmadığı aşikârdır.”

Reklam
Reklam

“Ümit Ederim ki Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar bir an önce dağılır.” diyen Bahçeli, “Ayrıca olan biten tüm haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı Sayın Başbuğ’u metin, azimli, sabırlı, inançlı ve kendisinden emin görmekten de ziyadesiyle mutlu oldum. Ümit ederim ki, Türkiye’nin üzerindeki kara bulutlar bir an önce dağılır, kâbuslar sonlanır ve adalet yerini kısa süre içinde bulur. Teröristleri ayrıcalıklı hale getirenlerin ve imtiyaz sahibi yapanların, bu yanlıştan dönerek, bölücü teröre karşı varlık ve birlik mücadelesi verenlerin haklarını teslim etmeleri en büyük isteğimiz ve dileğimizdir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: