Bahçeli: Türkiye Yol Geçen Hanı, Terörist Ikmal Ve Dinlenme Yeri Değildir

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın çekilmesinin tamamen uydurma ve yalan olduğunu söyledi....

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın çekilmesinin tamamen uydurma ve yalan olduğunu söyledi. Çekilmelerin sembolik düzeyde olacağını ve zaman kazanmaya yönelik adım olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye yol geçen hanı, terörist ikmal ve dinlenme yeri değildir" dedi.

Bahçeli partisinin Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nın ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı. PKK’nın 8 Mayıs’tan itibaren Türkiye’den çekilme kararı almasını değerlendiren Bahçeli çekilmenin sembolik, uydurma ve yalan olduğunu kaydetti. Terör örgütünün stratejik hedefleri için hazırlık yapmaya dönük taktiksel bir adım olduğunu dile getiren Bahçeli; “Türkiye yol geçen hanı, terörist ikmal ve dinlenme yeri değildir. militanların sınırlarımızdan geçişlerine seyirci kalmak, bunu kolaylaştırmak PKK’nın değirmenine su taşımak olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Hükümetinin Türkiye’nin itibar ve saygınlığını zedelediğini, AK Parti’nin PKK’yla yaptığı görüşmelerin her şeyi gözler önüne serdiğini aktaran Bahçeli; “Bölücü terör örgütü, hükümetin gaflet ve ihanete varan politikalarından dolayı adeta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne denk bir statüye çıkarılmıştır. PKK'nın meşrulaşması konusunda AK Parti'nin olağanüstü çaba ve yönlendirmesi ahlaksızca sürmektedir. En son olarak PKK'nın sınır dışına sözde çekilmesiyle ilgili kararı her şeyi bir kez daha gözler önüne sermiş, AKP'nin acziyetini ve boyun eğen tutumunu yeniden alenileştirmiştir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin duyarlılık içinde hareket etmesini istediğini hatırlatan Bahçeli, terör örgütünün Türk Devlet Güçlerini de tahrikte bulunmamasını küstahça istediğini kaydetti. PKK’yı 29 yıldır etnik temelli bölücülük yaparak on binlerce insanı katleden, vatanı bölmeye, milleti ayırmaya çalışan bir cinayet şebekesi olarak tanımlayan Bahçeli; “Hiçbir örgüt militanın bir şey olmamış gibi sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak çıkıp gitmesi, buna da güvenlik güçlerimizin sessiz, tepkisiz ve ilgisiz kalması söz konusu olmayacaktır. Aksi durumun suç olacağı, teröre yardım ve yataklıkla bir ve aynı anlama geleceği iyi bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: