Bahçeli: Uçak Krizini Hükümet Başta Iyi Idare Etti, Sonra Tökezledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye tarafından Türk uçağının nasıl düşürüldüğü ile...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye tarafından Türk uçağının nasıl düşürüldüğü ile ilgili açıklamaların kafa karıştırdığını belirterek, olayın başından beri hükümete destek verdiklerini vurguladı. Bahçeli, hükümetin başta krizi iyi idare ettiğini, fakat ortalarına doğru tökezlemeye başladığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında halen tartışılan Suriye ile uçak krizine değindi. Türk uçağının düşürülmesinin üzerinden 26 gün geçmesine rağmen nasıl düşürüldüğüne dair açıklamaların kafaları karıştırdığını belirten Bahçeli, “Ancak uçağımızın uluslararası hava sahasında vurulduğu konusunda bir mutabakatın varlığı, bazı şüphe ve imalara rağmen varlığını muhafaza etmiştir. Biz başından beri hükümetin çalışmalarına ve sürecin akışına destek olduk. Özellikle savaş çıkması yönünde dilek taşına sırtını yaslayanlara itiraz ettik ve diplomasinin çizdiği yoldan çıkılmaması için önerilerde bulunduk. Daha bu meselede hükümetin zor durumda bırakılarak elinin zayıflatılmasını doğru ve meşru görmedik.” dedi. Resmi makamların açıklamaları dışında yapılan sızdırma haberlere de dikkat çeken Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: “Sızdırılan bilgilerin hangi amaca dönük olduğu, neyi hedeflediği iyi hesaplanmalıdır.”

Reklam
Reklam

Genelkurmay ve diğer makamlardan yapılan açıklamaların meseleyi çıkmaza soktuğunu savunan Bahçeli, verilen her demecin ve yapılan her açıklamanın şüpheleri beraberinde getirdiğini kaydetti. Hükümetin olayın başında krizi iyi yönettiğini itiraf eden Bahçeli, yine olayın ilerleyen süreçlerinde hükümetin tökezlediğini ve şaşkına döndüğünü dile getirdi.

BAŞBAKAN’IN RUSYA ZİYARETİ BU EKSENDE ÖNEMLİ”

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretine de değinen Bahçeli, ziyaretin bu eksende önemli olduğunu, Başbakan'ın Rusya’dan ne alacağının, ne duyacağının ve hangi mesajları götüreceğinin kısa zamanda anlaşılacağını söyledi.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan’ın bu olayın hemen sonrasında kendilerine yaptığı bilgilendirme toplantısının bir benzerini isteyip istemediklerini sorması üzerine ise Bahçeli, kendilerinin bilgilendirme ihtiyaçlarının olmadığını, olayı yakından takip ettiklerini, Başbakan'ın yeni strateji ihtiyacı halinde destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz