Bahçeli: Vatan şerefimizdir, şerefsizlere...

Devlet Bahçeli, Akil İnsanlar heyeti Karadeniz Grubu üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" sözlerini eleştirdi.

ADANA(ANKA) - Bahçeli, "Çünkü insan olan sözde çözüm sürecini zaten anlayamayacak ve kabullenmeyecektir. 63'lüklerin, çözüm sürecini sürdürebilmek için gittikleri yerlerde hayvanat bahçelerini ziyaret etmeleri ve buralarda fikir alışverişinde bulunmaları ihanet süreci için renkli sonuçlar verecektir" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları-Vatan Mitingi Adana"ya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, üçüncü mitingi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bahçeli, bebek katili olan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın neredeyse "bebek bakıcısı" haline getirenlerin Çukurova'dan yükselen sesle, "sinmekte" "titremekte" olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

-"VATAN ŞEREFİMİZDİR, ŞEREFSİZLERE BIRAKILMAYACAKTIR"-

Vatandaşlara, "aziz vatanımızı parsellemeye ve ihaleyle satışa çıkarma hazırlığı yapan çapulculara sessiz kalacak mısınız? Şahit yadigârı bu kutsal toprakların ona buna peşkeş çekilmesine rıza gösterecek misiniz? Vatanın parçalanması için, İmralı açık artırımında ellerini ovuşturan kalleşlere tamam diyecek misiniz?" diye soran Bahçeli, "hayır" yanıtı üzerine, "Allahınıza kurban Adanalı" diye konuştu.

Çözüm sürecini eleştiren Bahçeli, "Üç beş densiz istiyor, üç beş hain öneriyor, ABD buyuruyor, Başbakan umuyor, İmralı canisi dayatıyor ve şartlar da böyle gerektiriyor bahaneleriyle Türk vatanından vazgeçmeyiz, bölünmesine ve elden çıkarılmasına tahammül etmeyiz, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Çözüm sürecine eleştirilerini sürdüren Bahçeli şöyle dedi:

"63 akılsız telkin ve tavsiye ediyor, demokrasi ve özgürlük gelişiyor, PKK diretiyor, AKP-BDP ayak sürüyor diye vatandan pay talep edilmesine, hak beklenmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Vatan alın yazımızdır, pazarlığı olmayacaktır. Vatan şerefimizdir, şerefsizlere bırakılmayacaktır. Vatan; çatımızdır, mihverimizidir, kubbemizdir, muazzezimizdir, varlığımızdır, hayat alanımızdır; yağma ve talanı sizler olduğu müddetçe söz konusu olmayacaktır."

Reklam
Reklam

-"BAŞBAKAN VE HANEDANININ HANESİNE MAL, MÜLK VE DEBDEBE DÜŞMÜŞTÜR"-

AK Parti yönetiminde Türkiye'nin "tel tel döküldüğünü" savunan Bahçeli, "Siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar her alanda başarısız bir iktidar tablosu görülmektedir" diye konuştu.

AK Parti ile birlikte halkın rahatının kaçtığını kaydeden Bahçeli, "Ekonomik durumunuz içler acısıdır. Vergiler acımasızdır, zamlar şiddetlidir ve fiyatlar cep yakmaktadır. İşsizlik Adana'yı kasıp kavurmuştur. Borçlar birikmiş ve dağ gibi yükselmiştir. Yoksulluk ve hayat pahallılığı dayanılmaz sınırlara gelmiştir. Başbakan'ın büyüdük, geliştik ve zenginleştik hikâyeleri karın doyurmamıştır. Başbakan ve hükümeti; her şeyi satmış ve savmış, yemiş içmiş, gezmiş tozmuş, ama sizlerin sıkıntılarına deva olmamıştır" dedi.

AK Parti yönetimi ile Türkiye'nin "uçan kuşa" dahi borçlu olduğunu aktaran Bahçeli, "IMF'ye borç ödedik diyerek palavradan böbürlenen Başbakan, aldığı borçları sizlere havale etmiştir. Kasamızı doldurduk diyen Başbakan, sizinkini boşaltmış, ama kendisininkini ve yandaşlarını çala çala taşırmıştır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Limanlar, elektrik santralleri, yollar, köprüler, tesisler ve fabrikalar satıldığını söyleyen Bahçeli, "Ne var ki sizlerin hanesine dert, Başbakan ve hanedanının hanesine mal, mülk ve debdebe düşmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine pazara çıkma tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Sen Arap şeyhlerine Boğaz'daki arsaları, rantiyecilere 2/B arazilerini, Yahudi işadamlarına kaynaklarımızı peşkeş çekerken, biz zaten pazardaydık, zaten çarşılardaki infiale kafa yoruyorduk" diye seslendi.

-"PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞMAKTADIR"-

"AKP'yle birlikte ne kadar kötülük varsa ön plana geçmiş; mevzi, mevki ve mertebe elde etmiştir" diyen Bahçeli, Türkiye'nin kötü yönetildiğini savundu. İçinden geçilen süreçte, devlet ve hükümet sorunu ortaya çıktığını savunan Bahçeli, "Bir güvenlik ve güvence sorunu peyda olmuştur. Bir millet sorunu yeşermiş, bir kimlik sorunu imal edilmiştir" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın halkın sorunlarını çözmekten daha mühim işleri olduğunu kaydeden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, PKK terör örgütünün sorunlarını çözmek için uğraşmaktadır. İmralı canisini doyurmak ve tatmin etmek için çırpınmaktadır. Türkiye'yi yıkmak, Türk milletini bölmek, bin yıllık hukuku 36 parçaya dilimlemek için pazarlıklar yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-"İNSAN OLAN SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANLAMAZ"-

Akil İnsanlar heyetinin, her yerde öfke ve kin kustuğunu aktararak Bahçeli, Akil İnsanlar heyeti Karadeniz grubu üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" sözlerini eleştirdi. Bahçeli, "Çünkü insan olan sözde çözüm sürecini zaten anlayamayacak ve kabullenmeyecektir.

63'lüklerin, çözüm sürecini sürdürebilmek için gittikleri yerlerde hayvanat bahçelerini ziyaret etmeleri ve buralarda fikir alışverişinde bulunmaları ihanet süreci için renkli sonuçlar verecektir" şeklinde konuştu.

-"VATAN SINIRLARININ TARTIŞILMASI TÜRKİYE'NİN TARTIŞILMASI DEMEKTİR"-

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Sınır emniyetimiz kalmamıştır. Teröristler, kanlı eller sınırlarımızı sulandırmış ve anlamsızlığa mahkûm etmiştir" dedi. 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da meydana gelen patlamaların bunun en açık delili olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bu menfur hadisenin failleri, azmettiricileri ve arkasında duran unsurları tümüyle ortaya çıkarılamamıştır. AKP, istihbarat birimlerini PKK ve İmralı canisinin yanına koruma tayin ederken, ülkemize girip çıkanların kimliği iyice anonimleşmiş, gözden kaçırılmıştır. Biliniz ki, vatan sınırlarının tartışılması Türkiye'nin tartışılması demektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye sınırlarında meydana gelen patlamaların faillerinin Türkiye'yle adı konulmamış bir savaş içinde olduğunu savunan Bahçeli, "Bir yanda PKK sınırlarımızı alenen çiğnerken, diğer yandan Suriye'deki olaylardan kaynaklı bombalı saldırılar ve vahşi eylemler ülkemizi vurmaktadır" dedi.

Annelerin gözyaşlarının istismar edildiğini aktaran MHP lideri, "Kan dursun, barış gelsin, silahlar sussun sözleriyle PKK'nın değirmenine su taşınmaktadır. Zira bu sözleri kullananlar iyi ve halisane niyetli değildir. Teröristlere sesini dahi çıkaramayan sözde aydınlar, 63 akılsız, AKP-BDP bloğu, bölücülülükten sertifika almış insanlığın yüz karaları, sömürgecilerin içimize yerleştirdikleri uşak ruhlular hep bir ağızdan barış masalları anlatmakta, çözüm temposu tutmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

-"DEVLET BEYİM BOZKURTLARIN SINIRLARA GİTMEK İSTİYOR"-

Bahçeli konuşmasına başlamadan önce alanda bulunan vatandaşlar, "Öl De Ölelim Vur De vuralım" sloganları attılar. Yoğun katılımla gerçekleşen mitingde, "Devlet Beyim Bozkurtların Sınırlara Gitmek İstiyor" pankartı açıldı. Çevre illerden partililerinde katıldığı mitingde, çok sayıda Türk bayrağı ve parti bayrağı açıldı. Bahçeli konuşmasının sonunda vatandaşlara karanfil dağıttı.

Reklam
Reklam

Tüm haberler

Anahtar Kelimeler: