Bahçeli'den ağır ithamlar

ANKARA (ANKA) -MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın "tampon bölge" önerisiyle ilgili olarak "ağzı olan konuşuyor" şeklindeki sözlerine "Sayın Başbakan, nasıl siyaset yapacağımızı, hangi konuları siyasete taşıyacağımızı senden mi öğreneceğiz? Sizin düşüncelerinizi nasıl ifade ettiğiniz bizi hiç ilgilendirmez. Ama biz ağzımızla konuşur, beynimizle düşünür, aklımızla kavrar, sevgimizle kucaklar, gönlümüzle coşar, yüreğimizle inanırız" karşılığını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında son siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Terörle mücadelenin toplumun bütün kesimlerin ortak desteği ve katkısı ile çözülecek bir milli sorun olduğunu belirten Bahçeli, gelişmelerinse hükümetin terörle ve bölücülükle mücadele sorununa kendileriyle aynı pencereden bakmadığını gösterdiğini söyledi. Geçen hafta Meclis'te tezkere hakkında söz alan hükümet temsilcisinin siyasi iktidarın tek sorumlu olduğunu göz ardı ederek terörle mücadeleyi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ihale etmesi ve ‘ne istedilerse verdik' anlamına gelen sözlerinin "tam bir aymazlık" olduğunu ifade eden Bahçeli, "bu açıklama, ‘ne yapalım biz Türk Silahlı Kuvvetlerine her desteği veriyoruz ancak onlar terörü bir türlü önleyemiyorlar' demekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bu ağır itham, hükümetin sevk ve idaresinde bulunan bir devlet gücünün, onu sevk edecek hükümet erki tarafından sinsi ifadelerle suçlanması, terör kayıplarının bir taraftan teröriste, diğer tarafından Mehmetçiğe fatura edilmesidir. Bu açıklama terörle mücadelede başarısızlığın, şaşkınlığın, siyasal ahlaktan yoksunluğun ve kokuşmuş bir zihniyetin ilk ağızlardan itirafıdır. Başarısızlığa bahane ve adres aramak hükümeti vebalden ve hesap vermekten asla kurtaramayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-AKP'Lİ ERGÜN'ÜN TEZKERE KONUŞMASINA YANIT VERDİ-

Bahçeli konuşmasında, tezkere görüşmeleri sırasında AKP adına konuşan Grup Başkanvekili Nihat Ergün'e de yanıt verdi. Ergün'ün "Gavur Dağı'ndan Sivas'tan öteye geçmek lazım" dediğini hatırlatan Bahçeli, "Bu zırvaların sahibi olan zat, vatan toprakları üzerinde çizdiği bu hayali hattın doğusunu muhterem milletvekillerine ne maksatla hatırlatma cüreti göstermektedir? Bahsettiği bu sanal hattı, Yüce Meclis'e açıklamakla hangi coğrafyayı tanımlamak ve neyi kabul ettirmek peşindedir? Zatın bu sorulara vereceği namuslu cevap, milletimiz için düşündüğü ve vatanımız için varsaydığı ve kabul edemeyeceğimiz geleceğin de işareti olacaktır. Bizim sorguladığımız husus, iktidar partisi adına konuşan bu milletvekilinin Gavur Dağı ile Sivas ekseninde çizmeye çalıştığı hattın, PKK belgelerinde Barzani haritalarında, Amerikan raporlarında ve uluslararası ihanet toplantılarında da yer aldığı gerçeğidir. Bu beyanatla birlikte, sözün sahibi ve onu alkışlayan parti mensuplarının görüşleriyle, PKK'nın Türkiye'yi görmek istediği coğrafya arasında tam bir uyum olduğu ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu. Bahçeli, sözleri sırasında sözde Kürdistan haritasını da kürsüden gösterdi.

Reklam
Reklam

-DAVETİN ARKASINDA NE OLDUĞUNU SORDU-

Bahçeli AKP'yi PKK ve Barzani ile aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile bir kez daha buluşmakla ve bunun için Meclis kürsüsünü alet etmekle de suçladı. Bahçeli şunları söyledi:
"Bize göre böylesi bir kirli zihniyet, en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır. Ard niyetinin artık iyice malum olduğu bu noktada Başbakan'a sormak lazımdır. Beni ve partililerimi ısrarla ve her fırsatta bir vatan coğrafyasına davetinizden neyi ummaktasınız, hangi tertipleri tezgahlamaktasınız? Hangi küresel senaryonun, eksik kalmış parçasını bizim üstümüzden tamamlamak peşindesiniz? 40. yılına girecek bir siyasal hareket olarak nerelere gidip, kimlerle kucaklaşacağımızı siz mi tayin edeceksiniz? Biliniz ki, biz maksadınızın farkında ve kurgulanan oyunun şuurundayız. Bu sinsi tahrikleriniz, vatan uğruna şehadet mertebesine ulaşmış evlatlarımıza ve kahraman milletimize yapılmış en büyük ihanet ve hakarettir. Bunun karşılıksız kalması asla düşünülemez. Şimdi değilse, yarın mutlaka."

Reklam
Reklam

-"AKP PUSULASINI KAYBETTİ"-

Hükümetin terörle mücadelede pusulasını kaybettiğini belirten Bahçeli, daha önce denenen diplomasi yolunun bir kez daha denenerek sürecin oyalandığını söyledi. Bahçeli, "AKP Kuzey Irak'taki mevcudiyetini Türkiye'ye onaylatmak ve meşru hale gelmek isteyen Barzani'nin yeni bir tuzağına daha düşmüş, Başbakan'ın son açıklamalarından eli silahlı teröristin hamisi ve diplomatik pazarlıkların yapılacağı açıklanmıştır. Aslında ne hükümetin ne de ABD'nin bu bölgeden PKK'yı uzaklaştırmak, etkisizleştirmek gibi bir niyetinin olmadığını anlamak için daha ne kadar beklenecek ve daha kaç şehit verilecektir? Hükümet başrolünde Barzani'nin bulunduğu bir küresel oyunun içine tam anlamıyla itilmiştir. Şimdi hükümet birinci yolu ehveni şer görüp, dağdaki teröristle Irak'taki hamisi vasıtası ile görüşmeyi seçmiştir. Oyun artık belli olmuştur; terörün beyni Barzani,yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir" diye konuştu.

-TSK'YA DESTEK VERDİ-

Reklam
Reklam

Bahçeli, grup konuşmasında Aktütün Karakolu'na yönelik saldırının ardından yaşanan "golfçü paşa" tartışmalarını değerlendirdi. Bahçeli şöyle konuştu:

"Bu konuyu zımnen gündeme getiren bir hükümet üyesine ve bu istenmeyen durumu kaşıyarak kamuoyunu Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı tahrik eden medyaya bir konuyu hatırlatmak istiyorum. 2003 yılının 6 Temmuz'unda Irak'ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerlerince Mehmetçilerimizin başlarına çuval geçirilerek rehin tutulduğu günlerde yönetimin bir numaralı sorumlusu olan Başbakan Erdoğan'ın gezisini kesmeyip Kayseri'de otopark açılışı yaptığı, siyasi faaliyetlerine hiçbir şey olmamış gibi devam ettiği unutulmayacak bir seviye kaybı olarak henüz hafızalarımızdadır. Bu açıdan doğru ve haklı eleştirilere yer, zaman, ortam ve sonuçları itibariyle yaklaşmalı, başkalarının hatalarını alkışlarken, kendi kusurlarını örtbas edecek bir ahlaksız yaklaşımdan kaçınılmalıdır. AKP medyası önce iğneyi kendisine batırmalıdır."

-"AĞZIMIZLA KONUŞUR, BEYNİMİZLE DÜŞÜNÜRÜZ"-

Reklam
Reklam

MHP'nin terörle mücadele konusundaki önerilerini hatırlatan ve Başbakan Erdoğan'ın bu önerilerden neden ‘ürktüğü'nü anlayamadıklarını söyleyen Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın "ağzı olan konuşuyor" şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Bahçeli, "Sayın Başbakan nasıl siyaset yapacağımızı, hangi konuları siyasete taşıyacağımızı senden mi öğreneceğiz? Sizin düşüncelerinizi nasıl ifade ettiğiniz bizi hiç ilgilendirmez. Ama biz ağzımızla konuşur, beynimizle düşünür, aklımızla kavrar, sevgimizle kucaklar, gönlümüzle coşar, yüreğimizle inanırız" karşılığını verdi. AKP'yi terörle mücadelede pusulasını kaybetmekle suçlayan Bahçeli, AKP'nin PKK ve Barzani ile aynı çizgide asırlık Sevr zihniyeti ile buluştuğunu ve bunun için Meclis kürsüsünü alet ettiğini belirterek "bize göre böylesi bir kirli zihniyet en az PKK kadar bölücü, alçak ve ahlaksızdır. Oyun artık belli olmuştur. Terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP'dir" diye konuştu.

Reklam
Reklam