Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a: Asardım Dediğin Ile Yanak Yanağısın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a,“2007 tarihinde Erzurum’dan attığım urganı beş yıl...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a,“2007 tarihinde Erzurum’dan attığım urganı beş yıl sonra Ankara Kızılcahamam’da kapan sen değil miydin? Ben olsam asardım’ dediğinle bugün yanak yanağasın, kucak kucağasın ve fiili eşbaşkanlık içindesin.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya Zonguldak Kozlu’da meydana gelen maden kazasında hayatını yitiren işçilere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Bahçeli, “Bu kazanın tüm yönleriyle araştırılarak, varsa ihmal, eksiklik ve kusurların bir an önce ortaya çıkarılması çok büyük önem arz etmektedir. İş kazalarını hafife alan, tedbir almada zafiyeti bulunan yöneticilerin durumları da muhakkak ki gözden geçirilmeli, benzeri felaketlerin önlenmesi için her titizlik ve dikkat mutlaka sergilenmelidir. Bu facianın yaraları süratle sarılmalı ve görevi başındayken aramızdan ayrılan işçilerimizin aileleri mağdur edilmemelidir.” dedi.

Reklam
Reklam

İmralı ile yürütülen görüşmeleri ağır bir dille eleştiren Bahçeli, “Bu yılın ilk haftasından itibaren başlayan bölücülük rekabeti ve PKK havariliğindeki heves, bu yılın nelere gebe olduğunu gözler önüne sermiştir.” diye konuştu. Hükümetin İmralı ile bir müzakere ve mütareke arayışı içinde olduğunu aktaran Bahçeli, şöyle devam etti: “AKP hükümeti PKK’nın paçasından tutmuş, çekim alanına kapılmış ve bir kez daha niyet ve tarafını kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kanıtlamıştır. Bildiğiniz gibi Başbakan Erdoğan, müebbet hapis cezası hükümlüsü teröristbaşıyla görüştüklerini geçtiğimiz yılın son günlerinde katıldığı bir televizyon programında ikrar etmiştir. Ancak bu açık ve cüretkar beyana rağmen, AKP’nin İmralı adasına düşkünlüğü, İmralı canisine yakınlığı, kurduğu sohbet ve muhabbet ortaklığı yeni değildir. Yeni olan Başbakan’ın pervasızlığı, hükümetinin şuursuzluğu ve meseleyi sıradan görerek topluma artan ölçekte kabul ettirmeye gayret etmesidir. Artık Türkiye terörle masaya oturmayı saklama ve gizleme gereği bile duymayan, bu yöndeki tepkilere aldırış dahi etmeyen vicdan ve hamiyet fukaralığıyla bire bir muhataptır. Başbakan Erdoğan çizmeyi aşmış, eşiği geçmiş ve bölücü terörün kanlı limanına hükümetini demirlemiştir. İmralı canisi, Kandil’deki çetesi, peşmerge başı ve Başbakan pazarlık masasına oturarak Türk milletinin geleceği hakkında kumar oynamaya başlamışlardır.”

Reklam
Reklam

Yanlış hesabın MHP’den döneceğini söyleyen Bahçeli, “Üstelik bir de partimizin İmralı müzakerelerine destek olması gerektiğini söyleyecek kadar zeka ve basiret yoksunu olduklarını ispatlamışlardır. Ama hala bir şansları vardır. Ne zaman ki okyanuslar kuruyup çöle dönerse, belki o zaman bu dilekleri gerçekleşebilecek ve aradıklarını bulabileceklerdir. Şimdi sorarım sizlere, müzakere ve müzakereden sızan başlıklar ihanetin daniskası değildir de nedir?” dedi.

Terörle mücadelede çok sayıda şehit verildiğine dikkat çeken Bahçeli, “Şehitlerimiz boşa mı mücadele etmiş, analarımız boş yere mi evlatlarını kaybetmiştir? Bundan sonra sınırda nöbet bekleyen, dağda devriye gezen ve vatan ve bayrak müdafaasını her türlü olumsuz şartta yapan Mehmetçiğe, polise, korucuya ne diyeceğiz, neyi bahane olarak ileri süreceğiz? Recep Tayyip Öcalan'la, Abdullah Öcalan ve arkalarında duran küresel yardakçıları bölünmemizi, ayrılmamızı buyurdular, ne yapalım buna rıza gösterin mi diyeceğiz?” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“BEN OLSAM ASARDIN, DEDİĞİN İLE BUGÜN YANAK YANAĞASIN”

AK Parti’nin seçimlerde yüzde 50 oy aldığına dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti: “Aziz milletimiz, PKK’yı temize çıkar, teröristleri akla, İmralı mahkumuna ipleri ver mi diye arkanda durmuştur? Daha düne kadar idamdan bahseden sen değil miydin? 2007 tarihinde Erzurum’dan attığım urganı beş yıl sonra Ankara Kızılcahamam’da kapan sen değil miydin? Kısa süre öncesine kadar teröristlerle kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmaktan bahseden yine sen değil miydin? ‘Ben olsam asardım’ dediğinle bugün yanak yanağasın, kucak kucağasın ve fiili eşbaşkanlık içindesin. Ne değişmiştir de dün ak dediğine bugün kara, dün eğri dediğine bugün doğru, dün öyle dediğine bugün böyle demektesin. Başbakan’ın kafasına kimler girmiş, başkanlık vaadiyle aklını kimler çelmiştir? Kendisini Başkan, İmralı canisini de sözde Kürdistan’a baş mı yapacaktır? Bu olanlar, bu ihtimaller ihanetin, rezaletin yanında inanın bana hafif kalacaktır. Bu olan biten Türk milletinin başına gelebilecek en büyük beladır. Kimliği defolu, zihniyeti küflü, millet bilinci sorunlu, milliyet sevgisi noksan olanlar birleşmiş ve İmralı’da buluşmuştur.”

Reklam
Reklam

“CHP, ROL KAPMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP’ye de yüklenen Bahçeli, “Ana muhalefet partisi CHP, komşuda pişer bize de düşer mantığıyla AKP ve PKK’nın ihanet yarışına sözüm ona kredi açarak, ön yargılı değiliz diyerek rol kapmaya çalışmaktadır. BDP ise tecridi kaldırılan terörist başıyla huşu içinde görüşmekte, saçlarının ve bıyıklarının beyazladığını ifade ederek insani bir portre çizmeye kalkışmaktadır. Medyadan sivil toplum kuruluşlarına, temas ve diyalog gurubu diye isimlendirilen terör komiserlerine kadar herkes İmralı’ya methiyeler düzmekte, göze girmenin uğraşını vermektedir. Milletimizin yakından tanıdığı Urfalı bir türkücü bile sanal ortam vasıtasıyla, insan sevdalısı bir sanatçı olduğunu ileri sürerek, özlediği barış yolunun önüne hendek değil, köprü kurulmasını istemektedir.” dedi.

“SEN MUZ CUMHURİYETİNİN Mİ BAŞBAKANISIN, YOKSA PATAGONYA’DAN MI GELDİN?”

Başbakan Erdoğan’ın görüşmelerde sorumluluğu devlete atmaya çalıştığını söyleyen Bahçeli, “Kendilerinin görüşmediğini en ufak utanma emaresi göstermeden beyan etmektedir. Sayın Başbakan, merak etmekteyiz ki, sen muz cumhuriyetinin mi başbakanısın? Yoksa Patagonya’dan mı geldin, Tanzanya'dan mı göç ettin? Senin ve hükümetinin talimatı olmadan Türk milletine düşman olan bir terör suçlusuyla görüşülüyorsa Türkiye yanmış, bitmiş ve kül olmuş demektir. O halde başbakanlık görevinden hiç bahsetmemen ve hemen evinin yolunu tutman en iyi ve mantıklı çıkar yol olacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: