Bahçeli’den Başbakan’a "aktör" benzetmesi

Bahçeli, Türkiye’yi toz pembe gösterdiğini iddia ettiği Başbakan Erdoğan’ı aktörlere benzetti.

Ödemiş Hükümet Konağı önünden halka seslen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’yi toz pembe gösterdiğini iddia ettiği Başbakan Erdoğan’ı aktörlere benzeterek,“Bunlar televizyonlarda gördüğünüz dizi film oyuncuları gibi, ‘Aldatma ve Kandırma’ dizisinin baş aktörü Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilk durağı Ödemiş oldu. Ödemiş Hükümet Konağı önünden vatandaşlara seslenen Bahçeli hükümeti eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ı “aktöre” benzeten Bahçeli, iktidara göre Türkiye’nin “toz pembe” göründüğünü belirterek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Bugünkü iktidara bakarsanız Türkiye toz pembe, Türkiye’de muhalefet her zaman yalan söylüyor çünkü hiçbir sorun çözümsüzlüğe terk edilmemiş. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde bir sihirli değnek var. Akşam televizyonda şöyle bir salladığı vakit, herkesi karşısında mutlu görüyor. Bunlar ülkeyi yönetmiyor, bunlar ekran çocuğu olmuş. Bunlar televizyonlarda seyrettiğiniz dizi filmlerdeki gibi ‘Aldatma ve Kandırma’ dizisinin baş aktörü ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hükümetin yalanlarına yalan dizisine son vermek için çiftçiler olarak bir tokat da siz atmalısınız.”

-“TEK ADAMLIĞA HEVESLENMEK DOĞRU DEĞİLDİR”-

Bahçeli, son zamanlarda Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olaylara da değinerek, “tek adamlığa” heveslenmedinin doğru olmadığını söyledi. Bahçeli Mısır’daki ve Tunus’taki “tek adamların” devrildiğini, Libya’nın ise can çekişmekte olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Demek ki yoksulluğun, geçim darlığının, yolsuzluğun arttığı ama buna karşılık baskı ve otorite rejimlerin olduğu yerde ne kadar iç ve dış desteklerle Büyük Ortadoğu Projesi ile bir zamanlar elinden tutulanlar daha sonra ellerini çektikleri an halk ayaklanmasıyla tepetaklak nasıl aşağı yıkıldığını hep beraber görüyoruz. Bunları söylerken bu bulaşıcı hastalığın Türkiye’ye yansımaması içindi dikkatinizi çekiyorum. Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Oradaki tek adamlık rolüne soyunanların halk ayaklanmasıyla yıkılışına heveslenerek yıllardan bu yana bunların yanlışlarını ayaklanma provalarıyla anarşiyle, terör faaliyetleriyle körükleyerek Türkiye’deki iktidar değişikliği için fırsat kollayanlara fazla itimat edilmemelidir. Çünkü oradaki iktidar değişikliğiyle istenmeyenler giderken Türkiye’de istenmeyenleri sizin iradenizle götürmenin yolunu bulmalıyız.” (ANKA)

Reklam
Reklam