Bahçeli’den Erdoğan’a 3 şart

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendileriyle görüşmek isteyen bir Başbakan’ın öncelikle ABD, Kuzey Irak, Öcalan ve PKK ile ilişkilerini netleştirmek durumunda olduğunu söyledi.

MHP Lideri Bahçeli Malatya Bölge İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, hükümeti sert bir dille eleştirerek, Türkiye’nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve devlet yapısının, içerde ve dışarıda sorgulanan hasta ve sorunlu bir ülke konumuna düşürüldüğünü belirtti. Toplumun çatışma dinamiği içine hapsedildiğini söyleyen Bahçeli, “Türkiye’nin bugün getirildiği noktada karşımızdaki manzara; birlik, dayanışma ve sosyal bünyenin yaralanmasından, iç huzur ve güvenliğe, ortak milli ve manevi değerlerin çatıştırılması ve aşınmasından, ahlaki yozlaşmaya, siyaset kurumunun itibarı ve ahlaki meşruiyetinden, dış politikaya, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluğun yayılmasından, ekonomiye kadar uzanan her cephede yaşanan çürüme, çözülme, çöküş ve çaresizlik tablosudur” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’yi bu noktaya getirenin, “terörle mücadelede aciz ve hareketsiz, dış politikada teslimiyetçi ve omurgasız AKP hükümetleri” olduğunu söyleyen Bahçeli, en tehlikeli olanın ise sosyal, siyasal ve kültürel mutabakatın yerine, öfke ve kuşkuların yer aldığı tehlikeli bir çatışma sürecinin milletin önüne konulması olduğunu ifade etti. Bahçeli, bugün yaşanan ağır bunalımın, bölücülük ve terörün vahim seviyeye gelmesinin en büyük sorumlusunun siyasi iktidarı elinde bulunduran “AKP zihniyeti” olduğunu söylerken, “Ve özellikle, terörle mücadelenin gerektirdiği iradeye ve niyete sahip olmadığı anlaşılan ve bölücülüğe şirin görünerek ucuz siyasi hesaplar peşinde koşan Başbakan Erdoğan’dır” dedi. Başbakan’ın “mütareke” çağrısı içeren “PKK silahı bırakırsa operasyonlar minimize olur” açıklamalarını ise “dehşet verici” olarak niteleyen Bahçeli, “Bütün bu olumsuz aşamadan sonra, önümüzdeki dönemin gelişmelerini, Başbakan Erdoğan’ın geçmişte kendisine doğrudan tesir eden üç mihrakla kuracağı ilişkilerin şekli, yönü ve dozu belirleyecektir. Bunlardan birincisi ABD ile olan ilişkileri ve teslimiyetin seviyesidir. İkincisi Irak yönetimi ve Kuzey Irak’taki aşiret reisleriyle münasebeti ve duruşudur.

Reklam
Reklam

Üçüncüsü ile İmralı Canisi ve PKK ile yürüttüğü temaslar ve gizli ittifakın alacağı şekildir. Bu itibarla, Milliyetçi Hareket Partisi ile görüşmek isteyen bir Başbakan, önce bu odaklarla ilişkilerini netleştirmek durumundadır. Bu mihraklardan gelen dayatma ve teslimiyete artık sınır çizmesi, yanlışlarından bir an önce dönmesi, açılımı terk etmesi, bunları samimiyetle itiraf etmesi ve pişmanlık göstermesi şarttır. Beklentilerimiz bunlardır” diye konuştu.(ANKA)