Bahçeli’den “şike operasyonu” değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şike operasyonunu “Türkiye’de her sosyal kesime bir operasyon uygulaması var. Sanıyorum sıra spora geldi” şeklinde değerlendirdi.

Bahçeli, TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şike operasyonuna ilişkin bir soruya Bahçeli, “Türkiye’de her sosyal kesime bir operasyon uygulaması var. Sanıyorum sıra spora geldi” dedi.

MHP grup toplantısında yemin kriziyle ilgili Anayasa’nın 76’ncı maddesinin değiştirilebileceğini söylediğinin hatırlatılarak, “Bir takım sakıncalardan bahsediliyor” şeklindeki bir soruya ise Bahçeli, “Bu sakıncaların neler olduğunun belirlenmesi gerekir. Olayları saptırır hale geldiler. Katil olarak suçlanan insanlarla, siyaseten seçilen tutukluları aynı noktada göstermek çok yanlış, çirkin” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

“Acaba hangi siyasi parti her önüne geleni aday yapıyor” diye soran Bahçeli, partisinin adaylık sürecinde dikkatli davrandığının altını çizdi. Bahçeli, “Sorunu seviyesizleştirerek krizi derinleştirmenin bir anlamı yok. AKP gittikçe çirkinleşiyor. Başbakan’ın Simav’da söyledikleri... Grup temsilcileri de çıktıkları televizyon programlarında seviyeyi düşürüyorlar” dedi.

ANKA