Bahçelievler’de "4+4+4" Protestosu

Bahçelievler’de toplanan Halkevleri üyesi bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto için yürüdü.Halkevleri üyesi yaklaşık 100...

Bahçelievler’de toplanan Halkevleri üyesi bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto için yürüdü.

Halkevleri üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, MEB’nın 4+4+4 Eğitim Sistemi Yasası’nı, yürüyüş yaparak protesto etti. Sağanlı Meydanı’nda bir araya gelen grup üyeleri, ellerinde pankart ve afişler eşliğinde slogan atan grup, yürüyüşle Bahçelievler AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Burada grup adına açıklamayı yapan öğrenci velisi Birsen Doğan, “Okulların açılmasına bir gün kala AK Parti, ülkenin dört bir yanından yükselen itirazlara rağmen 4+4+4 eğitim sistemini dayatmaya devam ediyor. Biz veliler, öğretmenler, öğrenciler olarak bu 4+4+4 eğitim sistemini durduracağız. Çocuklarımızı 5,5 yaşında okula başlamaya zorlayan, yüzlerce okulu imam hatip yapan, sınıf mevcutlarını 70-80 kişiye çıkaran, taşımalı eğitimi yaygınlaştıran, binlerce öğretmeni adeta işsiz ve güvencesiz bırakan AKP’nin 4+4+4 sistemi şimdiden iflas etmiş durumdadır” dedi.

Reklam
Reklam

Küçük yaştaki çocukların okula hazır olmadıklarını ve sağlıklarının tehlikeye düşürüldüğünü ileri süren Doğan, tek bir din ve mezhebin topluma dayatıldığını ve eğitimin din eğitimi sisteminin ana parçası haline getirildiğinin söyledi. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan AKP iktidarını sesleniyoruz. 4+4+4 yasasını bizlere rağmen uygulayamazsınız. 5,5 yaşındaki çocuklarımızın yeri okul değildir, göndermiyoruz. Tüm okulların seçmeli adı altında zorunlu din derslerine boğularak imam hatip’leştirilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitimin gericileştirilmesine, tek din, tek mezhep dayatmasına izin vermeyeceğiz.”

Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: