Bahçeli'nin Başdanışmanı: Ülkemizin Çıkarları Her Türlü Hesabın Üzerinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, ülke çıkarlarının her...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, ülke çıkarlarının her zaman her türlü hesabın, kitabın üzerinde olduğunu söyledi. Adan, Türkiye'nin Suriye'de yaşananlara karşı tavrının, tarafsız, soğukkanlı, iç işlerine müdahale anlamına gelecek tutumlardan uzak, barışa dayalı bir arabuluculuk rolü olması gerektiğini ifade etti.

Suriye'nin Türk uçağını düşürmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Adan, Suriye'nin komşu olduğunu belirterek ülkelerin coğrafi bir kaderle yaşadıklarını ifade etti. "Komşunu seçemezsin. Hem doğru hem milli çıkarlara uygun olanı, komşularla barış içinde yaşamaktır." diyen Adan, Türkiye'nin bunu temin edecek şekilde bir dış siyaseti takip etmesinin kendi varlığını güven içinde sürdürmesi bakımından da önemli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin komşularıyla ilişkileri bakımından temel özelliklerden birinin imparatorluk geçmişi sebebiyle aramızda beşeri, kültürel, inanca dayalı ortaklıklar olması olduğunu anlatan Adan, "Geçmişteki bu bağlar, yirminci yüzyılda yeni sınırlar çizilmesiyle ortadan kalkmaz. Komşuların, dostların, dindaşların, soydaşların öte yakada kalması, onlarla artık bağlarını keseceğin anlamına gelmez. Onların yaşayacağı her dert, her acı, her sevinç bizim de derdimiz, acımız, sevincimiz olur." dedi.

Suriye'nin bir iç savaş yaşadığını dile getiren Adan, dökülen kanın her halükarda Türkiye'ye büyük acılar olarak yansıdığını kaydetti. Adan şunları söyledi; "Ne yazık ki iktidar bu yönde bir politika takip etmedi. Taraf tuttu, etkinliğini yitirdi. Taraf olduğunuzda sadece Suriye’de değil her yerde etkinliğinizi yitirirsiniz. Nitekim Irak, Filistin, Mısır şimdi hepsi benzer yöndeki politikaların getirdiği açmazlara sahip. Biz bunu eleştirdik. Doğru olanı söyledik. Uyardık. Tüm bunlar olup biterken bildiğiniz gibi Suriye uçağımızı düşürdü. Olay sonrası gereken bilgi tarafımıza aktarıldı. Maksadı Türkiye'yi zor duruma düşürmek olan bir olay. Biz milliyetçi bir partiyiz. Ülkemizin çıkarları her zaman her türlü hesabın kitabın üzerinde oldu. Milletimiz bilir ki bizim partimiz, milli çıkarlar söz konusu olduğunda tereddütsüz safını belirler. Ülkemize milletimize karşı bu hasmane tavır karşısında bize yakışanı yaptık, eleştirilerimiz saklı kalmak kaydıyla, milli çıkar, birlik ve dayanışma safında yerimizi aldık. Bu tavır dün de böyleydi yarın da böyle olacaktır. Orada sen ben davası olmaz. Orada çıkar hesabı olmaz. O gün eleştirilerin söyleneceği gün değildir. Milletimiz mesajımızı almıştır. Biz her zaman milletimizin birliği, dirliği, çıkarları üzerine konuşacağız, her türlü yanlışlığı eleştireceğiz, ancak bu milletin varlığına yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda, tehdidin kaynağına yönelik ortak safta yerimizi alacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: