“bahçeli’yi Mahcup Etmeyeceğiz”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yerel seçimlerde MHP Lideri Devlet...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yerel seçimlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi mahcup etmeyeceklerini ve oy oranında yüzde 70’lere ulaşacaklarını söyledi.

Gümüşhane’de partisinin il yerel yönetimler danışma meclisi toplantısına katılan Türel, seçim ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi partisinin seçim stratejileri ile ilgili katılımcılara bilgi veren Türel, AK Parti’nin yerel yönetim başarısı üzerine kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, “AK Parti bu gidişle yüzde 70’leri alacaktır, beyanı sayın Bahçeli’ye ait olduğuna göre o zaman bizler de hep birlikte çalışarak Sayın Bahçeli’yi mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, AK Parti olarak hedeflerinin ülkeyi değerleriyle birlikte kalkındırmak olduğunun altını çizen Türel, “Biz bunu ülkemiz, milletimiz için başarmak zorundayız. Ayrımcılık, ırkçılık bizim kırmızı çizgilerimiz arasındadır, defterimizde yazmaz. Biz yaratandan dolayı yaratılanı seven bir anlayışla hizmet eden bir partinin mensuplarıyız. Onun için bizim hesaplarımızda makam, mevki olmaz” dedi.

"10 YILDA 100 YILLIK DEĞİŞİM"

AK Parti iktidarlarının 10 yılda çok önemli reformları inşa ettiğini, 10 yılda 100 yıllık değişime tanıklık edildiğini kaydeden Türel, “Bizler Türkiye’yi 10 senede, 100 senelik değişime götüren bir ekibin mensuplarıyız. Bununla hep birlikte iftihar etmemiz lazım ama hiçbir başarıyı da yeterli görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yıllardır kanayan bir terör sorunu olduğunu, ülkenin 30 yıldır bu belayla uğraştığını ifade eden Türel, şunları söyledi:

“Bu meselenin açıkçası kaynağı, ipin ucu yurt dışında olduğu için bu kadar senedir de bu meselenin çözümü noktasında maalesef ciddi bir sonuç alınamıyor. Şimdi ilk defa çözüm süreci diye isimlendirdiğimiz bir süreç başladı. Bu süreç çok meşakkatli bir süreç, çok risk alınması gereken bir süreç. Sayın Başbakanımız, 'Baldıran zehrini içerim ama ben inşallah Türkiye’de akan kanın durmasına vesile olurum' diyen bir anlayışla bu meselenin üzerine gidiyor. Türkiye’de kan akmasını isteyen herhalde hiç kimse yoktur ama bakın çözüm sürecinde bu meseleyi sabote etmek isteyenler, bu meseleyi provoke etmek isteyenler aslında sanki bu meselenin çözümünü istiyormuş gibi davranıp perde arkasında samimiyetsiz yaklaşım gösterenler, 'Bu kan aksın' diyenlerdir. Bizler Türkiye’de artık terör belasıyla bu ülkenin daha fazla iç içe yaşamasını istemeyen ve risk alarak bu yola devam eden bir anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah milletimizin desteği arkamızdadır. Bunu da hep birlikte başaracağız. Bu yol zor ve provokasyona açık bir yoldur. Irkçılık, kafatasçılık yaklaşımını bile farklı yollara çekerek farklı anlamlar yüklemeye çalışanlar, terör belasının daha devam etmesini isteyenlerdir bu ülkede.”

Reklam
Reklam

“TERÖR SORUNU DA RİSK ALMAK SURETİYLE ÇÖZÜLECEK VE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAKTIR”

Ülkenin ve milletin geleceği için AK Parti’nin her zaman risk aldığını hatırlatan Türel, “İnşallah terör sorununu da risk almak suretiyle çözecektir. AK Parti dünyada ekonomide ülkelerin örnek aldığı bir iktidar haline gelmişse terör sorunu da Türkiye’de çözüldükten sonra birçok ülkede model alınacak bir çözüm formülü haline gelecektir” diye konuştu.

Türel, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 2001 yılında yola çıkarken üç önemli hususun altını çizdiğini, ‘Bölgesel, etnik ve dinsel ayrımcılığa hayır' dediğini kaydeden Türel, “Biz yaratandan dolayı yaratılanı seviyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin iktidarı olacağız. Bu anlayışla halen yola devam ediyoruz. Bunları söylüyorken dört hususun da altını çizdik. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet prensiplerimizi kimseye tartıştırmayız. O yüzden hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

AK Parti’nin hep samimiyetini halkın kantarına çıkarmış parti olduğunu dile getiren Türel, siyasetin hep doğru, dürüst ve samimi bir anlayışla yapılması konusunda katılımcılara telkinlerde bulundu. AK Parti’nin yerel yönetim başarısı üzerine kurulmuş bir siyasi parti olduğunun altını çizen Türel, Türk siyasetinde ‘AK Parti Belediyeciliği’ diye bir tanım geliştiğini, muhalefette nadir de olsa başarılı belediyeler olduğunu fakat istisnaların kaideyi bozmayacağını belirterek, başarılı belediyeciliğin AK Parti’nin işi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz