Bahçeli’yi makam arabasıyla Pamukkale’ye almayanlara inceleme başlatıldı

Denizli Valiliği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Pamukkale’ye makam arabasıyla almayan görevliler hakkında inceleme başlattı....

Denizli Valiliği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Pamukkale’ye makam arabasıyla almayan görevliler hakkında inceleme başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre yerel ve ulusal medyada, “Bahçeli’yi Pamukkale’ye almadılar” şeklinde haberler yayımlandığı belirtilerek, ortaya çıkan yanlış anlaşılmaların giderilmesi ihtiyacının hâsıl olduğu bildirildi.
Açıklamada Pamukkale ören yerinin, İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre birinci derece arkeolojik ve doğal sit alanı içinde kaldığı belirtildi. Söz konusu kararın üçüncü paragrafında, “Kuzey kapısından taşıt girişinin nekropol alanına ve doğal sit alanına olumsuz yönde ve kötü etki ettiği belirlendiğinden ve koruma ilan planının uygulanmasına olumsuz etki yaptığından kuzey kapısının da diğer kapılar gibi taşıt trafiğine ivedilikle kapatılmasına karar verildi.” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi. Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale’nin kapısının herkese açık olduğu bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ilimizi ziyareti sırasında olayların bu şekilde sonuçlanması da misafirperver Denizli halkı ve valiliğimizce üzüntüyle karşılanmış olup kusurlu bir durum varsa sorumluları tespit etmek üzere inceleme başlatılacaktır.”
MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün (25 Eylül) partisinin il başkanları toplantısından sonra Pamukkale'de antik havuzun bulunduğu alana kadar araçla girilmesine izin verilmemesi üzerine Ankara'ya dönmüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz