Bahçeşehir Kolejleri'nden 65 milyon dolarlık yatırım -Bahçeşehir Kolejleri CEO'su Koçoğlu:"Bu yıl 65 milyon dolarlık yatırımla sene boyunca7 okul daha açacağız"

Bahçeşehir Kolejleri CEO'su Hakan Koçoğlu, bu yıl 65 milyon dolarlık yatırım yaparak 7 okul açacaklarını bildirdi.

Bahçeşehir Kolejleri CEO'su Hakan Koçoğlu, bu yıl 65 milyon dolarlık yatırım yaparak 7 okul açacaklarını bildirdi.

Koçoğlu, Bahçeşehir Kolejleri'nin tanıtım toplantısında, Bahçeşehir Koleji'nin 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda Edirne'de açılacağını ifade etti.

Daha önce Edirne Koleji olarak hizmet veren okul kampüsünün yeni öğretim yılından itibaren "Bahçeşehir Kolejleri Edirne" olarak hizmet vereceğini vurgulayan Koçoğlu, okul kampüsünde anaokulu, ilköğretim, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bölümleriyle toplam 1350 öğrenciye dünya standartlarında eğitim vereceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bahçeşehir Kolejlerini Türkiye'nin batıya açılan bir kapısı olan Edirne'de açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Koçoğlu, şöyle devam etti:

"Edirne'de de yaratıcı, çözümleyici ve yetenekleri doğrultusunda hayata bir adım önde hazırlanan nesiller yetiştirmeye çalışacağız. Kurum olarak Edirne'deki eğitimin kalitesini yücelteceğimize yürekten inanıyorum. Yurt imkanlarımız sayesinde sadece Edirne'den değil, Batı Trakya başta olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan gibi komşu ülkelerden de yatılı öğrencilerimiz olacak."

Koçoğlu, eğitim kalitesini ülke geneline yaymak için çalıştıklarını belirterek, 22. okulu Edirne'de açtıklarını kaydetti.

Bu yıl 65 milyon dolarlık yatırım hedefledikleri belirten Koçoğlu, "Bu yatırımla sene boyunca 7 okul daha açacağız. İstihdam sağlanacak akademik ve idari personel 1400'e ulaşacak. 4 bin yeni öğrenciyle birlikte toplamda 15 bin öğrenciye eğitim vereceklerini ifade etti.

Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Demet Köklü de kolejlerinde 5 yıldır kişiye özgü öğretim modelini başarıyla uyguladıklarını anlatarak, "Edirne'de de aynı modeli uygulayacağız. Biz kurum olarak, eğitim sistemimiz ve öğrenme ortamlarımız ile öğrencilerimizin içindeki cevheri ortay çıkartıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Osmanlı İmparatorluğu tarihçisi Heath W.Lowry tarafından kaleme alınan "Bilinmeyen Türkler" kitabı tanıtılmasının ardından. bu kitapta yer alan ve daha önce yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: