Bahçeşehir Üniversitesi Akademik Yılı Törenle Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2012-2013 akademik açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yeni akademik yıl, video konferans aracılığıyla...

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 2012-2013 akademik açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yeni akademik yıl, video konferans aracılığıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nin Berlin kampüsüyle birlikte yapıldı. Törene Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Fransa eski Başbakanı Edith Cresson’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, artık dünya üniversitesi haline geldiklerini ifade etti. Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Bu akademik yıl itibariyle Bahçeşehir Üniversitesi’nde çift anadal ve yan dalın burslu ya da burssuz tüm öğrenciler için ücretsiz hale getirilmesinin yanı sıra, üniversite içi yatay geçişlerde bulunan programlar için kazanılmış burs haklarının korunması da sağlanmıştır.” diyerek öğrencilere müjde verdi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 3 bin 500 yeni öğrencinin katılımıyla yeni yıla 15 bin öğrenciyle devam edeceklerini söyleyen Yalçın, 80’e yakın ülkeden gelen öğrencilerle birlikte en çok yabancı öğrenciye sahip vakıf üniversitesi olduklarını söyledi.

TIP FAKÜLTESİ SENEYE ÖĞRENCİ ALACAK

Akademik kadrosunun oluşum sürecinin devam ettiğini bildiren Rektör Prof. Dr. Yalçın, “Temel tıp bilimleri, cerrahi tıp bilimleri, dahili tıp bilimleri bölümleri izni alınmış olan Tıp fakültemizin önümüzdeki yıl öğrenci alacak olması ayrıca gurur verecek bir durumdur.” ifadesini kulandı. .

Kütüphane bütçesinin bir milyon dolara ulaştığını dile getiren Şenay Yalçın, fakülte sayısının 9’a, enstitü sayısının 4’e, araştırma uygulama merkezinin 14’e ve doktora programlarının 14’e yüksek lisans programlarının 70’e, lisans programlarının 41’e ve ön lisans programlarının ise 13’e yükseldiğini belirtti.

Törende konuşma yapan Eski Fransa Başbakanı Edith Cresson, Avrupa’da dev ekonomiye sahip ülkelerin küçülmesine rağmen Türkiye’nin kıskandıracak bir büyümeye gittiğini ifade etti. Bu büyümelerin her alanda yaşandığına değinen Edith Cresson, aynı büyümenin eğitimde de devam ettiğini kaydetti. BAU Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’nın Paris’te okul açma talebine olumlu yaklaşan Cresson, Türkiye’nin demokrasi anlamında ileri kaydettiğini ancak bunun yeterli olmadığına vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER İÇİN ALMANYA VİZESİNİ KALDIRILSIN

Törene Berlin’deki kampüsten video konferansla katılan BAU Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Türk-Alman üniversitesinin temellerinin atıldığını vurguladı ve Alman hükümetine burada okuyan öğrencilere vizenin kaldırılması için seslendi.

Mütevelli Başkanı Yücel, Fransa eski Başbakanı Edith Cresson’un da katıldığı törende, Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir diğer kampüsünü Fransa’nın Paris kentinde açmak istediklerinin açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: