Bahçesinde İstiklal Savaşı'ndan kalma patlamamış top mermisi buldu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Sarayören köyünde bir evin bahçesinde, İstiklal Savaşı'ndan kalma patlamamış bir adet...

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Sarayören köyünde bir evin bahçesinde, İstiklal Savaşı'ndan kalma patlamamış bir adet top mermisi bulundu. Jandarma, top mermisini incelemeye aldı.
Sarayönü köyü sakinlerinden Recep Yeşil, evinin bahçesinde kepçeyle çevre düzenlemesi yaparken top şeklinde bir demir parçası buldu. Yeşil, üzeri pas tutmuş yuvarlak demir parçasının ne olduğunu anlayamayınca durumu Jandarma'ya bildirdi. Köye gelen Jandarma ekipleri, yerinden çıkardıkları yuvarlak demir parçasının İstiklal Savaşı'ndan kalma top mermisi olduğunu belirledi. Üzeri pas tutmuş ve patlamamış olan top mermisi, Jandarma tarafından incelenmek üzere İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü.
Sarayören köyünün İstiklal Savaşı döneminde önemli bir yere sahip olduğu belirtildi. Yunanlıların İstiklal Savaşı sırasında köyde uzun süre kaldığı ve burada karargâhlarının bulunduğu belirtildi.
Öte yandan, söz konusu köyde bu tür patlamamış top mermilerinin sık sık bulunduğu kaydedildi. Son olarak bulunan patlamamış top mermisinin infilak etmesi sonucu bir vatandaşın hayatını yitirdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz