Bahçesinde Yaralandığı Hastanenin Maskotu Oldu

Bingöl Devlet Hastanesi'ne hasta taşıyan aracın altında kalarak ağır yaralanan köpeğe hastane personeli sahip çıktı.

Bingöl Devlet Hastanesi'ne hasta taşıyan aracın altında kalarak ağır yaralanan köpeğe hastane personeli sahip çıktı.

3 ay önce hastane bahçesinde, hastaneye hasta getiren bir aracın altında kalarak ağır yaralanan sokak köpeği, devlet hastanesindeki tedavi ve bakımı sürüyor.

Tedavi süresinde hastane çalışanlarının sevgisini kazanan ve "Cano" adı verilen köpek, hem hastanenin hem de hastaların maskotu haline geldi.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Aylin Erdoğan, yaptığı açıklamada, yaralı halde hastane bahçesinde buldukları köpeğe hastane çalışanları olarak sahip çıktıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, başhekimin de bilgisi dahilinde köpeğe özenle baktıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu köpek hastane bahçemizde trafik kazası geçirdi. Parçalanmış halde bulduk. Şimdi tüm hastane çalışanları olarak bu köpeğe bakıyoruz. Başhekimimiz de bizi destekledi. Şimdi durumu çok iyi, sadece bir ayağında sakatlık kaldı. Köpeğe, 'Cano' adını verdik. Diyaliz servisi önünde bakımı yapılıyor. Tüm aşıları yapıldı. Diyaliz hastaları ile personelin moral kaynağı oldu. Cano hastanemizin demirbaşı oldu, bırakmayı hiç düşünmüyoruz. Çünkü bir gün görünmese bütün hastane Cano'yu arıyor. Bu nedenle hastanenin maskotu haline gelen Cano'ya bakmayı sürdüreceğiz. Hayvan sevgisinin arttığı toplumlarda suç oranları düşüyor. Amerika'da bu nedenle mahkumlara köpek verilecek pilot bir çalışma başlattı. Bu kapsamda köpek yetiştirilen hapishanelerde sükunet oluştu. Hayvan sevgisinin arttığı toplumlarda tecavüz, şiddet ve öfke oranlarının azaldığı görülüyor. Biz de Cano'da olduğu gibi hayvan sevgisini destekliyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdullah Çelik /Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: