Bahçeye Çıkma Zamanı

Bahçenize hangi mobilya uygun?

Havalar ısındı, balkon ve bahçelerde keyif yapma zamanı geldi. Güneşin tadını rahat rahat çıkartmak için bahçenize uygun ve konforlu bir mobilya almayı düşünüyorsanız size bazı önerilerimiz var.

Bahçe Mobilyası Seçerken

Malzeme:

Malzeme seçimi hassas bir konu çünkü mobilyanın ömrünü belirliyor. Doğal ürünler daha şık görünmekle beraber bakımı oldukça zor aslında.

Mesela tik ağacından yapılan mobilyalar, hem daha pahalı hem de periyodik bakım istiyor.Ancak tik ağacı yağmur, soğuk ya da sıcağın etkilerinden en az seviyede zarar gören malzeme. Özel yağı ile her yıl yağlarsanız, ömrü uzayacaktır.

Reklam
Reklam

Bambu mobilyaları balkon ve teras gibi sert zemin veya korumalı yerlerde tercih etmek daha doğru.

Ancak bahçe içerisinde, toprağa yakın olması çabuk bozulmasına ve güneşten etkilenmesine sebep olacaktır.

Plastik malzemeler estetik açıdan doğal ürünler kadar güzel gözükmez ancak fiyatları daha uygundur. Bakımıda çok kolaydır.

[

****](galeri/dekorasyon/959-bahceye-cikma-zamani.html)

Renk:

Bahçe demek, güneş demektir. Bu yüzden seçeceğiniz mobilyanın renginin açık olmasına dikkat etmelisiniz. Yoksa güneşten bozarmış ve yer yer farklı renklere bürtünmüş mobilyalarla baş başa kalabilirsiniz.

Doku:

Ahşapta daha pürüzsüz yüzeyler tercih edilmelidir. Aksi taktirde bu damarların ve pürüzlerin arasına dolacak tozlar, yeni aldığınız mobilyanın bile eski ve kirli görünmesine sebep olacaktır.

Döşeme:

Mobilyanızla birlikte kullanacağınız minder, örtü gibi tekstil ürünleri görsel bir tamamlayıcıdır. Bahçe mobilyası renkleri genelde bordo, yeşil ve krem arasında değişsede, klasiğin dışına çıkıp bahçenizdeki çiçekler ve dizin ile uyumlu desenleri tercih edebilirsiniz. Bahçe rengarenk çiçeklerle dolu olduğundan, motiflerin çok karmaşık olmamasına dikkat etmek doğrudur.

Reklam
Reklam

Fiyat:

Konu keyif olunca fiyatı arka plana atıyoruz genelde. Ancak yine de dikkate almanızda fayda var. Çünkü bahçe mobilyalarının fiyatları oldukça değişken.