Bahçıvanlık Kursu Başladı

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği...

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Bahçıvanlık Kursu'nun birinci dönemi başladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kursun ilk dönemi 26 Nisan tarihine kadar sürecek. İki hafta boyunca 10 iş günü sürecek kursun ilk 5 gününde kursiyerlere konularında uzman 41 öğretmen tarafından teorik ve teknik bilgiler verilecek. İkinci 5 günde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın prestij parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacak.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yaparak, kursiyerlere birer bahçıvanlık eğitim seti veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Bahçıvanlık Kursu’na emekli ve ev hanımları başta olmak üzere değişik mesleklerden, kamu kurumlarının bahçe görevlilerinden ve her yaştan ortak paydası bitki ile çiçek sevgisi olan vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.

"KURSLARDAN 584 KİŞİ YARARLANACAK"

Hatice Akgül, kurslarda bahçıvan adaylarına salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuların teorik ve pratik olarak öğretildiğini anlattı. Akgül, "Bu yıl onuncusu düzenlenen Bahçıvanlık Kursları’na bugüne kadar 3 bin 539 kişi katılarak sertifika aldı. 3 dönem olarak gerçekleşecek kurslara bu yıl 584 kişi kayıt yaptırdı. Eminim 2 haftalık kurs süresince pek çok bilgi öğrenecek, pratik yapacak ve sonuçta sertifika sahibi olacaklar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: