Bahse Varız Bu Çay Çeşitlerini Daha Önce Duymadınız!

Her an her yerde severek içtiğiniz çayların en güzeli sizce hangisi? Kaçak çay mı? Meyve çayları mı? Onlarca çeşit çay türlerinin arasında sadece birkaçını duyduğunuzu söylemeliyiz. Şimdi sizi mutlaka denemeniz gereken farklı çay çeşitleriyle tanıştıracağız! Ve elbette sıcacık çaylarınızın yanına lezzet katacak atıştırmalıkları da unutmadık!

Kwai Flower

Bu Çin çayı 'Kwai Flower' adını osmanthus çiçeğinden alır. Güçlü bir aromaya sahip hoş kokulu bir bitkidir. Bu bitki Çin'de örneğin şeker ve şarap gibi çeşitli besin maddelerinin üretiminde de kullanılır.

Kwai Flower Çayınızın Yanında İyi Gidecek Bir Lezzet! Kolay Tiramisu Tarifi İçin Tıklayın


Gyokuro

İnce çiğ damlası olarak bilinen özel bir Japon çayıdır. Tanin miktarını azaltmak ve kafein miktarını arttırmak için hasat öncesi bu bitkiler, pirinç hasırlar veya folyo ile gölgelik yapılarak ışıktan korunur.

Reklam
Reklam

Çok Özel Japon Çayına Çok Özel Bir Tat! Pancarlı Pratik Tart Tarifi İçin Tıklayın


Green Mu Dan

Yeşil çay gülü. Bir çay gülü, 50 küçük filizin bir araya getirilip bağlanmasıyla oluşturulur. Üzerine sıcak su döküldüğü zaman güzel, hoş bir aroma açığa çıkar.

Gül Çayına Gül Gibi Bir Lezzet! Peynirli Pratik Gül Böreği Tarifi İçin Tıklayın


Dragon Pearl

Oldukça nadir bulunan özel bir çaydır. Elle rulo haline getirilmiş, yeşil yaprakları ve gümüş uçları vardır (Aynı zamanda gümüş iğneler olarak bilinirler).

Nadide bir çayın yanına en az onun kadar değerli bir lezzet yakışır;

Frenk Üzümlü Kek Tarifi İçin Tıklayın


Dooars

Hindistan'ın kuzey bölgelerinde yetişen ve Assam'ın batısında yerleşmiş olan bir çay çeşididir. Assam çayının keskin bir lezzeti vardır.

Keskin Lezzetli Dooars Çayına Yakışan Kremalı Sebzeli Mini Kiş Tarifi İçin Tıklayın


Darjeeling

IX. yüzyılın başlarında İngiliz sömürgeleri sistematik olarak Himalayalar'ın eteklerine büyük çiftlikler kurdular. Güçlü dağ güneşi ve akşam saatlerindeki düşük sıcaklıklar çay çalılarının özellikle yavaş büyümelerine neden oldu, bu da bu çaya farklı, hafif bir aroma kattı. Darjeeling çayı dünyadaki çay çeşitleri arasında en değerli ve en pahalı olanlardandır.

Reklam
Reklam

En Az Darjeeling Çayı Kadar Değerli Ev Yapımı Duck Roll Tarifi İçin Tıklayın


Hazelbank

Hindistan'ın Assam bölgesindeki canlı küçük bahçelerde yetiştirilen bu ürünler dünyanın en iyi çaylarından biridir. Ünlü sosyal hizmetli Dr. Mead'ın kız kardeşi Hazel'den sonra bu ismi aldı. Hazelbank'ın büyüklüğü, şekli ve dolgunluğu onun ticari çaylar arasında favori olmasını sağlamıştır.

Hazelbank Çayı Kadar Favori Bir Lezzet Muzlu Ahududulu Kurabiye Tarifi İçin Tıklayın


Hui Ming

Hui Ming çayı adını Çin'in güneyinde bulunan Zhejiang şehrindeki Juingningde bulunan Huiming tapınağından almıştır. San Francisco'da 1915 yılında Panama kanalının açılış töreni ile aynı tarihe rastgelen -her ülkenin en iyi ürününün seçileceği- bir sergi düzenlendi ve burada Çin çayı en yüksek oyu toplayarak altın madalya aldı. Bu olay nedeniyle bu çay Gold Medal Hui Ming olarak bilinir.

Farklı Kültürleri Bir Araya Getirerek Enfes Bir Uyum Yakalayın!

Hui Ming Çayına Yakışacak Bir Tat Badılcan Böreği Tarifi İçin Tıklayın

Reklam
Reklam

Genmaicha

Kavrulmuş esmer pirinç ve patlamış mısır içeren bir Japon çayıdır. Hoş bir aroması olan mat koyu renkli bir çözeltidir. Hafif tuzlu, hububat tadı veren bir içecektir.

Çin Mantısı (Wonton) Tarifi İçin Tıklayın


Sağlığınıza iyi gelecek çaylar!

Çay tüketimi; kalp krizini engelliyor, sindirime yardımcı, beyin tümörü riskini azaltıyor, kanserle savaşıyor, akciğer, prostat ve mide kanserine yakalanma riskini azalttıyor.

Bir Fincan Sağlık İçin Tıklayın

Bitki çayları nasıl tüketilmelidir?