Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta ne demek? Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta ifadesidir. Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta TDK sözlük anlamı nedir?

Türk dili, kendi tarihsel sürecinde oluşmuş bazı kalıplaşmış sözlere sahiptir. Bu sözler günlük yaşamda sıkça kullanılır. Bazı anlamları güçlendirmek, öğüt vermek veya yeni şeyleri anlamlandırmak için kullanılan bu kalıplaşmış sözler atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerdir. Bu ifadelerden biri olan Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta ne demektir? Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta Ne Demek? Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta TDK sözlük anlamı nedir?

  • Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kişi talihsiz olursa giriştiği hiçbir işten olumlu sonuç alamaz anlamında kullanılan bir söz

Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

bahtı açılmak bahtı bağlı olmak bahtı kapanmak
bahtına küsmek
Anahtar Kelimeler: