BAKA Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılında desteklenecek projeler için 20 milyon lira kaynak ayrıldığı, proje başvurularının 30 Aralık'ta başlayacağı bildirildi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılında desteklenecek projeler için 20 milyon lira kaynak ayrıldığı, proje başvurularının 30 Aralık'ta başlayacağı bildirildi. BAKA Aralık ayı toplantısı Antalya Valiliğinde yapıldı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, BAKA'nın 2014 yılında da Isparta, Burdur ve Antalya'daki girişimciliği desteklemeye devam edeceğini söyledi. Mali destek programı kapsamında 30 Aralık'tan itibaren projelerin alınmaya başlanacağını ve başvuruların 20 Mart 2014 tarihine kadar devam edeceğini anlatan Öztürk, proje başvurularının BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanı sıra Antalya ve Burdur'daki yatırım destek ofislerine de yapılabileceğini bildirdi. 2014 yılı mali destek programında yenilikçilik odaklı iktisadi kalkınma ve alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik projelerin destekleneceğini ifade eden Öztürk, "Yenilikçi odaklı iktisadi kalkınma kapsamında işletmelerin yenilikçi teknolojileri kullanmalarının desteklenmesi, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabetlerinin artırılması hedeflenmekte. Bu alan için 15 milyon lira kaynak ayrıldı. Bu alanda kar amacı güden gerçek ve tüzel işletmeler ile kooperatifler proje sunabilir" diye konuştu. Alternatif turizmin geliştirilmesi alanındaki projeler için de 5 milyon lira kaynak ayrıldığını söyleyen Öztürk, kaynağın 2 milyon 500 bin lirasının kar amacı güden gerçek ve tüzel işletmelere, 2 milyon 500 bin liranın da kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olacağını bildirdi. Girişimcilere cazip destekler sunulduğunu belirten Öztürk, "Destekleme programı kapsamında 20 milyon liralık bir kaynak ayrıldı. Bu kaynaktan pay almak isteyenlerin projeleriyle BAKA'ya başvurmalarını bekliyoruz" dedi. Toplantıya, Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve BAKA uzmanları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: