BAKA: Tarımsal Sanayi Desteklemelerine MZO'nun Projesi En Güzel Model

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Mali Destekleme Programı ve Proje Yazım Teknikleri Koordinatörü Sinan Mesuter, tarımsal...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Mali Destekleme Programı ve Proje Yazım Teknikleri Koordinatörü Sinan Mesuter, tarımsal sanayi desteklemelerinde bölge için en güzel rol model projenin Manavgat Ziraat Odası'nın(MZO) sunduğu 'Manavgatlı Üreticilerinden Zeytinyağı Hamlesi' projesi olduğunu söyledi.

BAKA Mali Destekleme Programı ve Proje Yazım Teknikleri Koordinatörü Sinan Mesuter, Manavgat'ta Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplantı salonunda, kamu kurumları, özel sektör, oda temsilcileri ve turizmcilere kalkınma ajansının proje desteklemeleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Mesuter, yaptığı konuşmada, tarımsal sanayi desteklemelerinde bölge için en güzel rol model projenin Manavgat Ziraat Odası'nın(MZO) sunduğu 'Manavgatlı Üreticilerinden Zeytinyağı Hamlesi' projesi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

BAKA'nın MZO'nun Taşağıl'da bulunan zeytinyağı fabrikasının modernleşmesine yönelik 300 bin lira hibe desteğinde bulunduklarını anlatan Mesuter, hibe desteğiyle birlikte fabrikanın kısa sürede zeytinyağı sıkma kapasitesini 10 kat arttığını söyledi. Proje desteklemelerinde alt limitin 100 bin, üst limitin ise 400 bin lira olduğunu anlatan Mesuter, kurumlarına Antalya, Isparta ve Burdur'dan 658 proje sunulduğunu kaydetti. Mesuter, "658 projeden 300 Antalya'dan yüzde 35'i Isparta'dan yüzde 25'i Burdur'dan. Manavgat MZO'nın sunduğu proje ile iyi bir ivme yakaladı. MZO bu sene 2 proje daha sundu. Bölgenin alternatif turizmi ve tarımsal sanayiye yönelik potansiyeli çok yüksek. Bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. " diye konuştu. Mesuter, 658 projeye 20 milyon lira hibe desteği yapacaklarını bununda 45 milyon liralık AR-GE, tarımsal sanayi ve alternatif turizm yatırımına tekabül edeceğini sözlerine ekledi.

MANAVGATLI ÇİFTÇİ YAPRAK, TOPRAK VE SU TAHLİLERİ İÇİN ANTALYA'YA GİTMEYECEK

Reklam
Reklam

MZO Başkanı Rasim Metin, BAKA'nın hibe desteğinden yararlanmak için bu sene 2 proje sunumu yaptıklarını söyledi. Birinci projelerinin odalarının Taşağıl'da bulunan zeytinyağı fabrikalarının modernizasyon çalışmasından sonra sıkma, doldurma ve paketlemesine yönelik olduğunu belirten Metin, ikincinin ise Manavgat'ta toprak, yaprak ve su laboratuarının kurulması olduğunu söyledi. Toprak, yaprak ve su laboratuarının kurulmasıyla birlikte Manavgat çiftçisinin Antalya'ya toprak,yaprak ve su tahlili için gitmesine gerek kalmayacağını belirten Metin, geçen yaptıkları ön araştırmada tahlil laboratuarının ortalama maliyetinin 50 bin Euro olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: