BAKA Yönetim Kurulunun Yeni Başkanı Isparta Valisi Oğuz

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yönetim kurulu toplantısı Burdur’da yapıldı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, BAKA...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yönetim kurulu toplantısı Burdur’da yapıldı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, BAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamlayarak Isparta Valisi Memduh Oğuz’a devretti.

BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Burdur Grand Özeren Otel'de yapıldı. Toplantıya; Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, iş dünyası, il genel meclislerinin temsilcileri, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız; Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren BAKA’nın son bir yıl içinde gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, 2013 sonuna kadar sürecek 2014-2023 bölge planı hazırlık çalışmaları kapsamında yerel paydaşların taleplerinin yerinde tespiti amacıyla son 2 ayda Antalya’nın 16, Isparta’nın da 12 ilçesinde bilgilendirme ve mevcut durum değerlendirmesi toplantıları gerçekleştirildiğini hatırlatan Tapsız, Burdur’un ilçelerine yönelik toplantıların Eylül 2012’de başlayacağını belirtti. Mali Destek ve Doğrudan Faaliyet Destek programlarının yürütüldüğünü kaydeden Vali Tapsız, şöyle devam etti:

“Mali Destek Programı için Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi, Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi ve Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi başlıkları altında 20 milyon TL’lik kaynak ayrılmıştır. Bu kaynaktan, bölge kalkınmasında önemli rol oynayabilecek 82 proje destek almaya hak kazanmıştır. Doğrudan Faaliyet Desteği ile de bölge potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik 24 araştırma çalışmasına toplamda 1 milyon TL tutarında finansal destek sağlanmıştır.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz bir yıl süresince yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğüm BAKA’nın, geçtiğimiz üç dönemde yürüttüğü başarılı çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde artarak devam edeceğine inancım tamdır. Yönetim kurulu başkanlığı görevini devralan Isparta Valimiz Memduh Oğuz ve yönetim kurulu üyelerimize, kalkınma kurulu başkanı ve üyelerine, BAKA’nın değerli çalışanlarına ve çalışmalarda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Memduh Oğuz da Burdur Valisi Süleyman Tapsız’a çalışmaları için bir plaket ve hediye takdim ederek, BAKA Yönetim Kurulu adına teşekkür etti. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: