Bakan Açıkladı ABD Fethullah Gülen'i İademi Ediyor?

dIŞİŞLERİ bAKANI mÜJDELEDİ aMERİKA bİRLEŞİK DEVLETLERİ tERÖR öRGÜTÜ lİDERİ fETGHULLAH gÜLENİ tÜRKİYEYE iADEMİ EDİYOR şOK iDDİA gÜNDEME bOMBA gİBİ dÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lüksemburg ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen’le ilgili bir dosya ulaşması halinde değerlendirme ha öncesinde sözlü olarak Obama'ya söylemiştim. Bu hafta resmi yazılı talebimiz gidecektir. Biz resmi iade talebimizi yapacağız, olumlu cevap gelmediği takdirde, ABD Türkiye'den birini istediği takdirde böyle bir şeye onay yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ile ilgili ABD medyasına değerlendirmelerde bulundu. Ben davermeyeceğim dedi. Peki Fethullah Gülen iade edilecek mi?

Reklam
Reklam

Fethullah Gülen iade mi ediliyor?

AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesi için yapılan çalışmaların tamamlandığını ve dosyanın Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderildiğini açıkladı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın o açıklaması;

"GÜLEN'İN İADESİ İÇİN DOSYALARI GÖNDERDİK"

Darbe girişimini kimin yaptığını, kimin yönettiğini biliyoruz. 17-25 Aralık bir darbe girşiimi dediğimizde burun kıvırılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze binbir engeller çıkardılar. FETÖ'nün militanları içerde ve dışarda gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür. Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi.

Erdoğan: ABD Fethullah Gülen'i iade etmezse...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili ABD medyasına değerlendirmelerde bulundu.

Fethullah Gülen'in iadesi konusuna değinen Erdoğan, ABD yönetimine uyarıda bulundu. Erdoğan, "Biz resmi iade talebimizi yapacağız, olumlu cevap gelmediği takdirde, ABD Türkiye'den birini istediği takdirde böyle bir şeye onay vermeyeceğim" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı'na idam cezasının geri getirilmesine yönelik tartışmalarda bulundu. Konunun siyasi partilerce görüşülmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, parlamentodan çıkacak bu yönde bir kararı onaylayacağını açıkladı.

Türkiye’de 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca tüm gözler Amerika’da yaşamını devam ettiren Fethullah Gülen’in üzerine çevrildi. Fetöcü askerler tarafından planlanan ve halk tarafından püskürtülen darbe girişiminin sorumlularından Fetullah Gülen için Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı açıklama yaptı.

Fethullah Gülen iade mi ediliyor?

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den açıklama geldi. Reuters’ın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lüksemburg ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesine dair herhangi bir resmi talep almadıklarını söyledi. Darbe girişiminin soruşturulması konusunda ABD’nin Türkiye’ye yardım etmeye hazır olduğunu belirten Kerry, “Gülen hakkında sorulacak sorular olduğunu tahmin ediyoruz” diye ekledi. Kerry, “Açıkçası Türk hükümetini her zaman yaptığımız gibi, meşru kanıtları bize sunmaya davet ettik” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Binali Yıldırım’dan da açıklama açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Fethullah Gülen'in bir terör örgütünün başı olduğu zaten bizim bildiğimiz ve MGK kararı da dahil her türlü iade talebini de yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir, Türkiye'ye karşı savaşım içindedir.”