Bakan Ağbal, Kapıkule'de Tır Şoförlerinin Şikayetlerini Dinledi (2)

ODA VE BORSALARLA BİR ARAYA GELDİ Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından Meriç Nehri kenarındaki restoranda Trakya'daki oda ve

ODA VE BORSALARLA BİR ARAYA GELDİ
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından Meriç Nehri kenarındaki restoranda Trakya'daki oda ve borsaların temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hollanda ile yaşanan krize değinerek, Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın alınmamasını şiddetle kınadığını söyledi.
Hisarcıklıoğlu, "Dünyaya demokrasi dersi verenler, önce kendilerine baksınlar diyorum. Bir taraftan Türkiye’den basın özgürlüğünü sorgulayan batı, bir taraftan haber alma özgürlüğü için giden Türk basınına koymuş oldukları yasaktan dolayı ikinci sefer kınıyorum" dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal ise hükümetinin ekonomi ile maliye politikalarıyla ilgili sunum yaparak oda ve borsa temsilcilerine bilgiler verdi. Türkiye’nin küresel ekonomilerden etkilendiğini anlatan Bakan Ağbal, "Artık hepimizi biliyoruz ki 200-2009’daki kriz dünyadaki tüm dengeleri değiştirdi. Küresel krizden önceki büyüme oranları süratle aşağı geldi. Bu bütün ülkeler için geçerli. Önümüzdeki döneme ilişkin iyimser bir beklenti var. 2016 yılı küresel kriz sonrasındaki en kötü yıl oldu. 2017 yılına yönelik büyüme oranlarının yukarı gelmesi yönünde beklentiler var. Önümüzdeki dönemde hepimizi bekleyen en büyük sıkıntı özel sektör yatırımlarının küresel olarak yavaşlaması. Türkiye’de de benzer bir sorunu yaşıyoruz ama Türkiye’ye özgü bir sorun değil. Bir çok ülke atması gereken adımları atmıyor, yapması gerekenleri yapmıyor" dedi.
'KRİZİN ARKASINDA IRKÇILIK VE İSLAMOFOBİ VAR'
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hollanda ile yaşanan krizin arkasında ırkçılık ve İslamofobi olduğunu öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Avrupa Birliği’nin geleceği sıkıntılı Bugün Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya’yı konuşuyoruz. Bugün suyun yüzünde gözüken bir çok sorunun arkasında aslında Avrupa Birliği’nin geleceğine ilişkin olumsuzluklar var. Avrupa bir seçim dönemine girildi, bu sene bir çok noktasında seçim olacak. Bugün Hollanda da gerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inişinin engellenmesi, ardından Aile bakanımızın Türk konsolosluğuna gidişinin engellenmesi hadiselerinin arkasında Avrupa’da hortlayan ırkçılık, İslamofobi ve Türkiye düşmanlığı var. Bunları reddediyoruz, bu girişimleri lanetle kınıyoruz. Asla kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye bir Anayasa değişikliğine gidiyor. Bakanlarımız bunları orada anlatmaya çalışıyor. Bundan bile korkan ürken bir anlayış var. Ama vatandaşlarımız 16 Nisan'da bunun cevabını verecektir."
TRAKYA’YA YENİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
Trakya ve Edirne’ye yönelik değerlendirmede de bulunan Bakan Naci Ağbal, üniversite sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Trakya’daki üniversite rektörleriyle bu konuyu görüşeceğini belirten Ağbal, "Bu bölgede artan sanayiyle eğitim konusu daha da fazla önem kazanıyor. Özellikle ortaöğretim, mesleki-teknik eğitim ve yüksek öğretim. Bunlar bu bölgeyi daha ileriye taşıyacak konular. Bu konuda bölgemizdeki üniversitelerimizin başarılı çalışmalarını biliyorum. Ama buradaki üniversite sayısını arttırmamız lazım. Özellikle Balkan bölgesine de hitap edecek şekilde büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli harekete geçirmek için, üniversitelerimizin sayısının arttırılması lazım. Bunu da inşallah Trakya'daki rektör hocalarımızla görüşmek suretiyle bakan olarak bana ne düşünüyorsa elimizden geleni yapacağız" dedi.
Maliye Bakanı Ağbal, restoranındaki toplantının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ardından ise partisinin İl Başkanlığı binasına geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: