Bakan Akdağ: Başka ülkelerin doktorları da Türkiye'de çalışabilmeli

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bizim Türk doktorlarımız başka ülkelerde çalışabiliyorsa, başka ülkelerin doktorları da bizim...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bizim Türk doktorlarımız başka ülkelerde çalışabiliyorsa, başka ülkelerin doktorları da bizim ülkemizde çalışabilmeli.’’ dedi.
Hilton Otel'de katıldığı UNICEF plaket töreni ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Akdağ, Türkiye’de yabancı doktorların çalışabileceği konusundaki yasa ile ilgili sorulara, “Bizim Türk doktorlarımız başka ülkelerde çalışabiliyorsa, başka ülkelerin doktorları da bizim ülkemizde çalışabilmeli.’’ diye cevap verdi.
Teşkilat yasası ile ilgili soruya karşılık, Sağlık Bakanlığı tarafından bir taslak hazırlandığını, bu taslağın Başbakan'a sunulduğunu ve son kararın hükümet tarafından verileceğini söyleyen Akdağ, “Bana göre, süreklilik arz eden görevler verimliliği azaltır. Sözleşmeli olduğu zaman, sözleşme süresinde, performanslara göre devam edilip edilmemesi kararına varılması taraftarıyım. Bu taslak, yönetici değiştirme amaçlı değildir. Bu, tamamen verimliliği artırmaya yönelik bir taslaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz