Bakan Akdağ'dan CHP'li Koç'a cevap

AYDIN (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Haluk Koç'un açıklamalarına cevap veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Statükoyu muhafazayı muhalefet sayanların bizim yaptıklarımızı anlaması zordur" dedi.

Önceki gün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümleri ve olayların ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'a cevap vermek amacıyla Söke Fehmi Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Akdağ, değişime karşı koyanların, dönüşüme ilerlemeye karşı duranların, statükoyu muhafazayı muhalefet bilenlerin, kendi yaptıklarını anlamalarının zor olduğunu söyledi. Buna karşılık CHP'ye değişimin gerekliliğini anlatmaya devam edeceklerini beyan eden Bakan Akdağ, en büyük desteği halktan aldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

CHP Grup Başkanvekili Koç'u ölen bebekler ve aileleri üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Bakan Akdağ, "Sayın Koç basın açıklamasıyla olayı istismar etme çabasına girmiştir. Sayın Koç'un sağlıkta dönüşüm programını, üniversite hastanelerindeki bebek ölümleriyle ilişkilendirme çabasının mantıklı bir alt yapısı yoktur. Bu ilişkilendirme çabası Koç'un siyaset yapma anlayışının nasıl yanlış olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sayın Koç üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmadığını pekala bilir. Kendisi de direnci düşen hastalarla uğraşan meslektaşımdır. Onun da enfeksiyondan kaybettiği vakalar olmuştur. Koç sağlıkta her geçen gün iyileşmeyi görüyor, olayda hayatını kaybeden bebekler ve aileleri üzerinden siyaset yapmayı da bundan ihtiyaç duyuyor. Kendisi hırçın siyaset yapıyor, ortamı germeye yönelik açıklamalarını halkımız çok iyi tanıyor. Açıkça ifade ediyorum değişime karşı koyanlar, dönüşüme, ilerlemeye karşı duranlar statükoyu muhafazayı muhalefet bilenlerin bizim yaptıklarımızı anlamaları gerçekten zordur. Onlara da değişimin gerekliliğini anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Akdağ, Trakya Üniversitesi, Manisa Devlet Hastanesi ve ardından Erciyes Üniversitesi Yenidoğan bölümlerinde meydana gelen olaylarda, enfeksiyon sonucu toplam 17 bebeğin hayatını kaybettiğini belirterek, "Trakya Üniversitesi'nde 8, Manisa Devlet Hastanesi'nde 2, Erciyes Üniversitesi'nde bugün ölen bir bebekle birlikte 7 olmak üzere toplam 17 bebek hayatını kaybetmiştir. Yapılan çalışmalarda enfeksiyonun, erken doğan bebeklerin beslenmesi sırasında bulaştığı tespit edildi.

Bu konuda merkezi takip sistemi oluşturduk. Bu tür olaylar dünyanın her yerinde oluyor. Kaldı ki tıp fakültesi hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na bağlı değildir. Bunu bildikleri halde CHP'nin bu olay üzerinden siyaset yapmaya çalışmasına bir anlam veremiyoruz" diye konuştu.