Bakan Akdağ'ın sivas ziyareti

SİVAS (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, erken seçim isteyen ana muhalefet partisi ve doktor yetiştirilmemesi konusunda ısrar eden YÖK'ü eleştirdi. Bakan Akdağ, toplum mühendisi olarak nitelendirdiği ana muhalefet partisini siyaset yapmayı bilmemekle suçladı.

Sivas ziyaretinde Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki toplantılar serisinde basına açık yapılan vatandaşlarla sohbet toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 yıl önce kurulan ve ilk kez girdiği seçimlerde iktidara tek başına gelen AK Parti hükümetinin çok önemli ve başarılı projelere imza attığını söyledi.

Reklam
Reklam

Dünyada da Türkiye'nin itibar kazandığını belirten Bakan Akdağ, ana muhalefet partisinin bu başarıları görmezden geldiğini savundu. 30 Nisan'da erken seçim yapılmasını isteyen CHP'yi eleştiren Akdağ, "Sizin düşünce tarzınız, sizlerin siyaset yapma tarzınız iktidardayken, sizin soluğunuz yetmediği için 2 sene, 3 sene, 4 sene içinde erken seçim yaptınız diye biz mecbur muyuz sizin aciziyetinizi bir daha yaşamaya ve millete yaşatmaya? Efendim, Türkiye'de en geç 4 senede bir seçim olması usuldenmiş. Bu işler 4 seneden fazla sürmezmiş. Sürer kardeşim sürer. AK Parti iktidarda olduğu müddetçe 4 sene de sürer, 10 sene de sürer, Allah'ın izniyle 40 sene de sürer. Siz niye kendi kısır yönetiminizle, aciz yönetimlerinizle, koalisyon dönemlerinin kırılgan, millete güven vermeyen yapısıyla, niye AK Parti dönemini karıştırıyorsunuz ki? Bu dönemler geride kaldı" dedi.
Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Erken seçim isteyeceksiniz. İnsana sormazlar mı? Sen neyin peşindesin? Sen birliğin, düzenin, huzurun, istikrarın, refahın artışının karşısında mısın? Senin derdin ne, niye erken seçim istiyorsun? Vatandaşım bana 5 yıllığına bir emanet verdiyse, ben bu emaneti zamanı gelmeden nasıl götürür, iade ederim. Ne hakkım var? Senin her gün vatandaşın kafasını şişirmeye ne hakkın var? Bunlar toplum mühendisi. Bunlar için toplumun ne karar verdiğinin, milletin ne düşündüğünün, millet iradesinin çok büyük önemi yok. Alışmışlar ya, onlar sizin, benim yerime düşünecekler, biz de onların düşüncelerine göre hareket edeceğiz. Oysa o dönemlerin çoktan bittiğini, aziz milletin, Türk milletinin basiretiyle, demokrasisine sahip çıktığını tam fark edemiyorlar. Bunlar bunu bilmiyorlar."

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı konusunda da ana muhalefet partisinin söylemlerini eleştiren Akdağ, "Bunlar toplum mühendisliği yapmayla eşik yapmanın peşindeler. Onlar ayarlayacaklar. Beyler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın kim olduğuna karar verecekler bizim yerimize, biz de onların istediği Cumhurbaşkanı'nı seçeceğiz. Yoksa razı olmuyorlar. Ama biz bunları razı etmek zorunda da değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceği anayasada yazılı, hükümler konmuş. Bu hükümler neyi gerektiriyorsa süreç işleyecek, bu şekilde de Cumhurbaşkanı seçilecek. Toplum mühendislerine sesleniyorum. Bu millet kendi Cumhurbaşkanı'nı seçecek olgunluğa da sahiptir, o güce de sahiptir, o kararlılığa da sahiptir. Hiç merak etmeyin. Günü gelince ne yapılacaksa o yapılacaktır" diye konuştu.

"MİLLET SİZE KIRMIZI KART GÖSTEREREK 2 DÖNEMLİĞİNE UZAKLAŞTIRDI"
Konuşmasında meclise giremeyen partileri de eleştiren Akdağ, milletin bu partilere kırmızı kart göstererek, 2 dönemliğine uzaklaştırma cezası verdiğini de sözlerine ekleyerek, "Bir maçta birine kırmızı kart gösterilmişse, en azından 2 maç oyuna giremeyeceğini bilin" dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle ana muhalefet partisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında karalama kampanyası yaptığını savunan ve bu kampanyanın tam tersine ilginin Başbakan ve partilerine daha çok artacağını ifade eden Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu ülkenin Başbakanı'na neler neler söylemiyorlar. Şunun farkında değiller. Bir ülkenin bu kadar sevilen Başbakanına hücum ederseniz, siz elenirsiniz. Bunlar siyaset yapmayı da bilmiyorlar. İşte biraz önce dediğimiz gibi bazı eksikliklerimiz var. Gelin onları söyleyin de, onlarla siyaset yapın. O eksikliklerin kırıntıları ile siyaset yaparsanız olur. Ama bu kadar güzel hizmetler yapmış bir Başbakan'a, bir hükümete, bir meclis gurubuna topyekun yüklenirseniz, biz daha çok güçleniriz."

Ülkede doktor yetiştirilmesi konusunda pürüz çıkardığı gerekçesiyle YÖK'ü de eleştiren Akdağ, doktorların sayısını YÖK'ün yapacağını belirterek, "Bunu siz yapacaksınız. Anayasa burada YÖK'e bir hak vermiş. Ama bunlar bunu sadece hak zannediyorlar. 'Anayasa bize bir hak verdi' diye düşünüyorlar. Bu hak değil sadece. Aynı zamanda bir mesuliyet, bir görev. Ben şimdi bütün Sivaslı kardeşlerimin huzurunda, bütün Türk kamuoyu huzurunda bir kere daha ifade ediyorum. YÖK, Türkiye'de doktor sayısının artması için gereken çalışmaları yapmazsa tarih önünde sorumludur. Yerine getirilmemiş bu sorumluluğun hakkı da bir gün onlardan sorulur, bilsinler. Çünkü benim insanımı doktorsuz bırakmaya kimsenin hakkı yok. Çünkü benim doktor arkadaşımı çok büyük bir hasta yüküyle, iş yüküyle bunaltmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Akdağ, meslek odaları temsilcileri ve sağlık personeli ile basına kapalı olarak ayrı ayrı toplantı yaptı.