Bakan Amcaoğlu: Yavru Vatan'a su getirecek proje kısa sürede tamamlanacak

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, su sıkıntılarını Türkiye'den gelecek su ile...

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, su sıkıntılarını Türkiye'den gelecek su ile çözeceklerini söyledi. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Amcaoğlu, "Türkiye'den Yavru Vatan'a su getirecek proje kısa sürede tamamlanacak. Bu çerçevede tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk'u makamında ziyaret eden Amcaoğlu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile 2011 Ağustos ayında bir protokol imzaladıklarını, bu protokolün geliştirilmesi çerçevesinde İzmir'e ziyarette bulunduğunu ifade eden Bakan Amcaoğlu, "Bakanlığımızın çalışmalarına katkı sağlayacak bu protokolün içerdiği çalışmalardan bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da yakında tamamlanacak. Bu protokolü geliştirmek, yeni alanlar belirlemek amacıyla İzmir'e geldim. KKTC'nin nüfusunun yarıya yakınının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı düşünüldüğünde bu projenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Bu çerçevede tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu alandaki teknik bilgilere büyük önem veriyoruz. Üniversitelerle çalışıyoruz, sonra yol haritamızı çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda Vali Vekili Totuk, Bakan Ali Çetin Amcaoğlu'na İzmir'i anlatan bir kitap, Amcaoğlu ise Totuk'a KKTC'li kadınların işlediği bir tepsi armağan etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz