Bakan Atalay uyardı: "Hız yapmayın"

Trafik kazaları ile ilgili bir yıl önce bir çalışma başlattıklarını ancak istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirten Bakan Atalay, sürücüleri bayram dönüşü hız yapmamaları konusunda uyardı.

ELMADAĞ (A.A) Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Ankara'nın Elmadağ ilçesinde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerle bayramlaşan İçişleri Bakanı Beşir Ata Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazaları ile ilgili bir yıl önce ciddi bir çalışma başlattıklarını belirterek, ''Proje ile belli oranda kaza ve ölümlü kaza oranlarını düşürsek de istediğimiz sonuca da ulaşamadık. Yani yüzde 15 civarında bir düşme oldu'' diye konuştu.

Bakan Atalay, şuan trafik kazalarının en önemli sebebinin aşırı hız olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Biz, trafik ekiplerine her talimatı verdik, genelge gönderdik, bayram sürecinde denetimleri artırdık. Vatandaşlardan dileğimiz, ne olur trafikte biraz daha normal seyredin. Trafik kurallarına uyulsun ve evlerine insanlar, sağlıkla huzurla ulaşsın, evde bekleyenleri üzmesinler. Biz bu kadar elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sürücülerden bu konuda anlayış bekliyoruz.''