Bakan Avcı: Çocukların Oyunlarını Ellerinden Alıyoruz

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde TÜRKİYE'NİN G20 DÖNEM BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ İlk olarak ESOGÜ İktisadi

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde TÜRKİYE'NİN G20 DÖNEM BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ
İlk olarak ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fazıl Tekin Salonu'ndaki 'G20 Perspektifinde Dünya ve Türkiye'nin Geleceği' konulu toplantıya katılan Bakan Avcı konuşmasında küresel ekonomik işbirliğinin temel platformu olarak kabul gören G20 zirvesinin ülkeler arası işbirliğinin gerçekleştirilmesinde önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Avcı şöyle devam etti:
"Türkiye'nin çarpıcı bir başarı hikayesiyle birlikte G20 dönem başkanlığını üstlenmesi az gelişmiş ülkeler ve yoksullar aleyhine bozulan dengenin yeniden tesis edilmesi için büyük önem taşıyor. Türkiye az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin haklarını ve taleplerini G20 zemininde dile getirilebilecek ve böylece yoksullaşmanın getirdiği baskıların izale edilmesine ve bozulan adalet duygusunun yeniden tesisine katkı sağlayacaktır. Bizim insanı yardım kuruluşlarımızın dünya çapında tesis ettiği küresel vicdan hareketini G20'nin gündemine taşıyabilir, mültecilerin sorunlarının etkili olarak tartışılmasını sağlayabiliriz."
ÇOCUKLARI KENDİ ÇİZGİMİZE ÇEKMEYE MERAKLIYIZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı daha sonra aynı kampus içerisindeki Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1'inci Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı'nın açılış törenine katıldı. Kurultayın açış konuşmasını yapan Avcı, büyüklerin çocuklar hakkında genellikle yanıldıklarını belirtti. Büyüklerin çocukları kendi çizgilerine çekmeye meraklı olduklarını, onları hedefleri doğrultusunda yönlendirdiklerini, çocuklara yeteri kadar oyun alanı ve zamanı bırakılmadığını söyleyen bakan Avcı şöyle konuştu:
"Biz büyüklerin çocuklar ve özellikle kendi çocuklarımız hakkında genellikle yanıldığımızı söyleyebilirim. Biz, çocukları kendi çizgimize çekmeye, onları kendi hedeflerimiz doğrultusunda yönlendirmeye pek meraklıyız. Onların son derece zengin ve masum dünyalarını kısıtladığımızın farkına varamıyoruz. Oyunlarını ellerinden alıyoruz, oyun için onlara yeterli alan ve zaman bırakmıyoruz. Oyuncakların ise hızla değişmesine, azalmasına ve nitelik değiştirmesine şahit oluyoruz. 30-40 yıl önce söğüt dalı ve teneke bir kutu çocuklara sonsuz mutluluk veren birer oyuncak iken, bugün pahalı teknolojik araçlara mahkum ettiğimiz çocuklarımız oyun ve oyuncak evreninin zengin ve renkli dünyasından mahrum kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda geleneksel çocuk oyunlarına okullarımızda daha fazla yer açmak için bir dizi çalışma yaptık. Bu alanda bir farkındalık oluştuğunu, geleneksel oyun kültürüne yeniden bir dönüş sağladığımızı ifade edebilirim."
PLAKET YERİNE KALEM VERİLSİN
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekili Salih Koca ve ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen birlikte aşık atma oyunu oynadı. Bakan Avcı 3 kez aşık attı ancak başarılı olamadı. Avcı, Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı'nın akademik danışmanı Prof.Dr.Timur Kocağlu'na plaket verdi. Avcı, plaketi verirken, "Artık plaket alıp, verme mevsimi başladı. Bu işinde bir kuralı var. Ben sağ ayağımı öne atacağım, sen de sol ayağını öne atacaksın ve gazetecilere bakacaksın. Biz aslında plaket verilmesine karşıyız. Plaket yerine kalem verilsin" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: