Bakan Avcı: Milli Eğitim'de Kadın Yönetici Sayısı Az

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, AK Parti Yalova Kadın Kolları Kongresi, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Melahat Yalçın’ın tek aday olduğu kongreye

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, AK Parti Yalova Kadın Kolları Kongresi, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Melahat Yalçın’ın tek aday olduğu kongreye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara da katıldı.
Kongrede konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, bakanlığında kadın yönetici sayısının az olduğunu söyledi. Bakanlık olarak bir eksik ve zaaflarının bu konu olduğunu belirten Bakan Avcı, "Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz Ak Parti teşkilatlarının ulaştığı bu seviyeyi yakalayabilmiş değiliz. Bizim 81 ilde Milli Eğitim Müdürlüğümüz var. Ama maalesef birinde kadın müdür bulunuyor. Okul müdürlerimizde, ilçe müdürlerimizde kadın yönetici sayısı az. Şube müdürlerimizde biraz biraz dengeledik. Yönetici kadrolarımızda kadınların sayısı hala çok azınlıkta" dedi.
Kadın yönetici sayısındaki azlığın bir nedenini, geçmiş dönemlerde kadınların önüne çekilmiş olan bariyerlere bağlayan Bakan Avcı eğitimci kadınların bu koşuya epey geriden başladıklarını açıkladı.
MOBBİNG MAĞDURU ÖĞRETMENLER
Bürokratik yıldırmaya uğrayan öğretmenlerin de göreve dönmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Bakan Avcı, “Gerçekten hamd edebileceğim icraatlardan bir tanesi belki de en başında geleni; bugün birçok okula gittiğim zaman başörtüsüyle görevlerini yapan öğretmenlerin gözündeki o yaşı, o teşekkürü görmek bir Milli Eğitim Bakanı’nın yaşayabileceği en büyük mutluluk. 28 Şubat döneminde görevini yapamaz hale gelmiş, giyimi kuşamı yüzünden veya sadece kadınlar da değil tabi, erkekler de görevden uzaklaştırılmış, bugünkü moda tabirle mobbinge yani yıldırmaya, bürokratik yıldırmaya maruz bırakılmış ve dolayısıyla öğrencilerinden çocuklarından ayrı düşmüş öğretmenlerimizin, tekrar görevlerini yapabilir hale gelmesi bizim en büyük mutluluğumuz oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: